Autorius apie receptą
Tiršta, kreminė, ir be itin kvapni - trinta (bet ne visiškai) pievagrybių sriuba savo aromatu suvilios kiekvieną. Ech, kaip fantastiškai skaniai prakvimpa visa virtuvė, kai pievagrybiai kepa ant sviesto.. Labai mėgstu tą kvapą.🙂 Žinoma, jeigu turite voveruškų, tuomet galima naudoti ir jas, skonis tikrai bus ne prastesnis, o gal net geresnis
Lietuvoje pievagrybiai yra vieni mėgstamiausių grybų dėl jų lengvai prieinamos kainos, švelnaus skonio ir universalumo. O lydytas sūrelis sriuboje suteikia ne tik tirštumo, bet ir subtilų, aksominį poskonį. Ši sriuba nėra visiškai trinta – dalis jos liks su nedideliais grybų gabaliukais, todėl valgant jausite malonią tekstūrą.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje pievagrybių galima naudoti voveraites ar baravykus, ar net kitus miško grybus, kurie suteiks dar intensyvesnį skonį.
- Lydytą sūrelį galima keisti kreminiu sūreliu be priedų arba net mascarpone sūriu, jei norite dar švelnesnio skonio.
- Pieną galite keisti grietinėle, tuomet sriuba bus riebesnė ir dar labiau kreminė.
- Vandens vietoje galima naudoti natūralų namuose virtą daržovių ar vištienos sultinį, kuris sustiprins skonį.
- Vietoje sviesto galima naudoti alyvuogių arba kitą mėgstamą aliejų, tačiau sviestas suteiks ypatingo aromato.
- Svogūną galima papildyti poru, taip pat labai tinka ir salierų stiebai, suteikiantys subtilų skonio sluoksnį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Grybus geriau plauti trumpai po tekančiu vandeniu arba nuvalyti drėgna šluoste, kad jie neprisigertų per daug vandens.
- Lydytą sūrelį sudėkite tik į šiek tiek pravėsusią sriubą, kad jis geriau ištirptų ir nesutrūktų.
- Jei mėgstate ryškesnį skonį, įberkite žiupsnelį maltų muskato riešuto.
- Prieš patiekiant galite įlašinti šlakelį citrinos sulčių – tai suteiks lengvo gaivumo ir subalansuos riebumą.
- Norėdami gražesnės išvaizdos, užbarstykite šviežių smulkintų petražolių ir šiek tiek kepintų saulėgrąžų sėklų ant sriubos viršaus.
Atsiliepimai