Receptas: Marinuoti pievagrybiai

2018-07-18 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Receptas: Marinuoti pievagrybiai
Marinuoti pievagrybiai gali būti fantastiškas garnyras, kuris niekada nenuvils. Bet taip pat tai gali būti ir priedas prie įvairiausių patiekalų. Gaunasi tikrai itin gaivūs. Kas dar nebandė, tai tikrai daug prarandate. Stipriai rekomenduoju, nes nenuvils! :)

Ingredientai

    • pievagrybiai: 1 kilogramo
    • vanduo: ~2 litrų
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • lauro lapeliai
    • juodieji pipirai
    • druska: žiupsnelio
    • grūstos aitriosios paprikos
    • actas: ~1 stiklinės
    • cukrus: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 4 skiltelių (supjaustytas riekelėmis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių užvirkite vandenį, supilkite citrinos sultis bei sudėkite gerai nuplautus pievagrybius. Virkite maždaug 5 minutes. Supilkite į kiaurasamtį.
  2. 2. Tuomet kitame puode užvirkite vandenį, supilkite actą, druską, cukrų bei visus likusius prieskonius. Rūgštumą-aštrumą reguliuokite pagal savo skonį.
  3. 3. Po to pasiruoštu marinatu užpilkite pievagrybius bei palikite bent jau parai marinuotis. Skanaukite!
  4. marinuoti pievagrybiai
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau receptų iš pievagrybių rasite: Pievagrybiai.
  6. pievagrybių marinavimas
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
(1)