Grybais - voveraitėmis įdarytos bulvės su grietinėle ir sūriu

2021-01-25 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Grybais - voveraitėmis įdarytos bulvės su grietinėle ir sūriu
Aš tiesiog dievinu voveraites - jos tiesiog nuostabios, žavios, traškios ir nerealiai skanios. Galėčiau su jomis gaminti pačius įvairiausius patiekalus. Šį kartą pasirinkau šeimos labai mėgstamas įdarytas bulves su grybais, grietinėle ir sūriu. Tiesiog puikiai pavyko. Apsivalgėm visi iki vieno!

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kruopščiai nuplaukite bulves su lupenomis.
  2. nuplaunamos bulvės su lupenomis
  3. 2. Tada perpjaukite bulves išilgai ir išskobkite vidų.
  4. 3. Dėkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska.
  5. 4. Viską dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
  6. 5. Voveraites apvirkite maždaug 15 minučių.
  7. voveraitės - grybai
  8. 6. Per tą laiką, kol bulvės kepa, įkaitintoje keptuvėje pakepinkite šoninę, svogūniuką ir dėkite 15 minučių apvirtas voveraites. Šiek tiek pakepinkite.
  9. 7. Tada pilkite grietinėlę. Pagardinkite pipirais bei druska. Man nesinorėjo dėti daugiau jokių prieskonių, kad neužgožčiau voveraičių skonio.
  10. 8. Kai jau mūsų bulvės orkaitėje praktiškai iškepusios, į jų vidų dėkite grybų įdaro, pabarstykite sūriu ir užkepkite kelias minutes, kol išsilydys sūris.
  11. 9. Griebkite įrankius, patiekite ir skanaukite!
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau įdarytų bulvių receptų rasite: Įdarytos bulvės.