Autorius apie receptą
Šilkiniai virtų bulvių kukuliai su mėsa – tikra komforto maisto klasika, puikiai tinkantis sotiems pietums ar vakarienei. Minkšti, švelniai krakmolingi bulviniai kukuliai slepia gardų įdarą. Įdarui mėsa, kepinta svieste su svogūnais, suteikia intensyvumo ir malonios tekstūros.
Patiekalą papildo kreminis padažas su šonine – subtiliai rūkytas, pikantiškas ir šiek tiek grietinėlės sušvelnintas. Kukuliai, išvirti iki tobulumo, yra gardžiai minkšti ir tiesiog tirpsta burnoje. Šis sotus ir kvapnus patiekalas tikrai sušildys ir pradžiugins bet kurią dieną.
Įdarą galite pritaikyti pagal savo skonį – ar tai būtų kvapni jautiena, kreminė varškė, ar grybų mišinys. Įdaras papildo patiekalą, tačiau ne mažiau skanu tokie kukuliai ir be įdaro, tiesiog patiekti su grietine.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje virtų bulvių galima naudoti šviežias, sutarkuotas ir nuspaustas bulves, tačiau tuomet reikės mažiau krakmolo – apie 150 g vietoje 200 g.
- Vietoje jautienos tinka kiauliena, vištiena ar malta mėsa – ji suteiks kitokį, bet ne mažiau gardų skonį.
- Krakmolą galima pakeisti manų kruopomis (apie 150 g) – tekstūra bus šiek tiek kitokia, bet taip pat maloni.
- Grietinėlę padaže galima keisti grietine, sumaišyta su trupučiu pieno – padažas bus šiek tiek rūgštesnis, bet ne mažiau skanus.
- Mėgstantiems aštresnius skonius, į įdarą galima įdėti česnako ar aitriųjų pipirų – tai suteiks papildomo charakterio.
- Vietoje rūkytos šoninės padažui tinka ir šviežia šoninė, papildyta rūkytos paprikos prieskoniais – gausite panašų aromatą.
- Vegetariškai versijai įdarą galima ruošti iš grybų, sūrio ir svogūnų mišinio – tai puiki alternatyva nevalgantiems mėsos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Bulves virkite su lupenomis – taip jos išlaikys daugiau skonio ir mažiau sugers vandens.
- Tešlą minkykite atsargiai ir ne per ilgai, kad kukuliai netaptų per kieti – švelnumas yra šio patiekalo esmė.
- Įdarui mėsą geriau kapokite nei malkite – taip išlaikysite geresnę tekstūrą ir daugiau sulčių.
- Formuodami kukulius, pirštus galite šiek tiek sudrėkinti vandeniu – taip tešla mažiau lips prie rankų.
- Kukulius virkite ne per dideliu karščiu, ant vidutinės ugnies – per didelis karštis gali suardyti jų struktūrą.
- Po virimo kukulius galite trumpai apkepti svieste – taip suteiksite papildomo skonio ir traškumo.
- Padažą gaminkite paskutinį, kad jis būtų šviežias ir karštas, kai patieksite patiekalą.
- Jei norite išlaikyti kukulius šiltus ilgiau, galite juos laikyti dubenyje, uždengtame folija, virš karšto vandens puodo.
Atsiliepimai
Lina
Atsakyti