Marinuoti baravykai (atsargos žiemai) – tai puikus būdas ilgiau išlaikyti miško gėrybių skonį ir mėgautis jomis net šaltuoju sezonu. Šiame recepte švieži baravykai pirmiausia apverdami, kad būtų švelnesni ir būtų pašalintos visos nereikalingos priemaišos. Tada jie trumpai verdami marinate, kuris suteikia grybams sodrų ir subalansuotą skonį, derinant acto rūgštumą, prieskonių aromatus bei druskos ir cukraus balansą. Supilti į švarius stiklainius, marinuoti baravykai tampa puikiu pagardu salotoms, šaltoms užkandėlėms arba tiesiog prie įvairių patiekalų, kai norisi natūralaus ir intensyvaus grybų skonio.
Daugiau idėjų ką pagaminti iš grybų galite
rasti čia.
Daugiau receptų kaip ir kokių gėrybių pasiruošti žiemai galite
rasti čia.
Dzūkelė
Atsakyti
Kostė
Atsakyti
Elena
Alita
Atsakyti
Fėja
Atsakyti