Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais

2023-11-15 Autorius Gamina Vanagai

Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais
Tenka pripažinti, kad tikrai senokai gaminau kokį risotto, gal jau prieš kokius metus... tikrai gėda... o aš jį taip mėgstu!
 
Savo rate turiu žmonių, kurie nemėgsta risotto, sako, kad čia tiesiog ryžių košė... galiu jiems atsakyti tik tiek, kad jie greičiausiai niekada nėra ragavę tikro risotto - lėtai pagaminto su kokybišku sultiniu ir visais skoniais bei aromatais - gero alyvų aliejaus, vyno, parmigiano, žolelių... risotto neįmanoma pagaminti labai greitai, neįmanoma jo pašildyti ir tikrai neįmanoma jo nemėgti... Tad būtinai išmėginti šį mano variantą su pievagrybiais ir džiovintais baravykais. Garantuotai apsivalgysite! 

Ingredientai

    • risotto ryžiai: pagal skonį (aš dėjau 4 espresso puodelius)
    • džiovinti baravykai: 1 didelės saujos
    • rudieji pievagrybiai: 350 gramų
    • svogūnai: 2
    • salierų stiebai: 2
    • česnakas: 5 skiltelių
    • parmigianas: 100 gramų
    • sultinys (aš naudojau jautienos)
    • baltas vynas: 1 taurės
    • alyvų aliejus
    • sviestas
    • grūsti pipirai
    • druska
    • džiovintas čiobrelis
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir pamirkykite, kol gaminsite.
  2. 2. Tada į gerai įkaitintą keptuvę aukštais kraštais pilkite aliejaus ir dėkite sviesto, berkite labai susmulkintą svogūną, salierą, česnaką ir kepkite ant labai mažos kaitros, kad gerai "paprakaituotų".
  3. 3. Po maždaug 15 minčių dėkite sausus ryžius, padidinkite kaitrą ir maišykite, kol ryžiai pradės pokšėti ir pasidarys skaidroki (pakaks kelių minučių).
  4. 4. Tada pilkite vyno ir toliau maišykite, kol alkoholis išgaruos ir liks tik vyno aromatas.
  5. 5. Už kelių minučių ryžiai sugeria vyną, tada palaipsniui pilkite sultinį ir vandenį, kuriame mirko baravykai, dėkite druskos, sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite ryžius vis įpildami sultinio ir pamažu leisdami iš ryžių krakmolą (jeigu pritrūks sultinio, įpilkite vandens, svarbiausia tik, kad ryžiai nepervirtų), užtruksite maždaug 15-20 minučių.
  6. 6. Paraleliai kitoje keptuvėje ant aliejaus ir sviesto kepkite pasmulkintus pievagrybius, kiek vėliau sudėkite išmirkytus džiovintus baravykus, dėkite čiobrelių, druskos, pipirų, kepkite kol gražiai apskrus.
  7. 7. Ryžiams bebaigiant virti, likus kelioms minutėms, į juos sudėkite apkeptus pievagrybius su baravykais (dalį galite pasilikti papuošimui), išmaišykite.
  8. 8. Jau nukėlus nuo kaitros dar įdėkite sviesto, tarkuoto parmigiano, berkite smulkintas petražoles, išmaišykite ir palikite "susidraugauti" skoniams kelias minutes.
  9. 9. Į lėkštes dėkite risotto, ant viršaus dėkite grybų padažo, jei pasilikote, berkite grūstų pipirų ir petražolių. Tikrai fantastiškas skonis... nei kiek neperdedu... Skanaukite!
Recepto autorius Gamina Vanagai

Atsakinėjama į Komentarą

Kiaulienos troškinys su marinuotomis voveraitėmis ir šonine
(2)
Virti avinžirniai su grybais
(3)
Voveraičių sriuba su šviežiomis bulvėmis
(1)
Mielinės spurgos su grybais
(1)
Daržovių sriuba su grybais
(3)
Vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais
(2)