Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 vnt. keksiukų.
Ingredientai
miltai: 250 gramų
šilauogės: 250 gramų
augalinis pienas: 200 mililitrų
medus: 40 gramų (naudojau medų su šaltalankiais)
kokosų aliejus: 15 gramų
kepimo milteliai: 1 šaukštelio
soda: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
vanilės ekstraktas: kelių mažų lašų
obuolių actas: 1 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
2. Tada sodą nugesinkite su obuolių actu bei sumaišykite su miltais.
3. Tuomet į miltų masę sudėkite medų, kokosų aliejų ir vanilės ekstraktą, supilkite pieną. Viską gerai išmaišykite.
4. Po to į tešlą įmaišykite šilauoges bei gerai viską išmaišykite.
5. Masę dėkite į keksiukų formeles užpildydamos du trečdalius jų tūrio.
6. Galiausiai dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 25-30 minučių, kol keksiukai gražiai pakils bei iškeps. Lepinkitės!
7. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.