agavės sirupas: 1 arbatinio šaukštelio (arba medus)
moliūgų sėklų aliejus: 3 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę 200 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet hokaido moliūgą su žieve supjaustome griežinėliais, jei naudojame kitokios rūšies moliūgą odelę nulupame, dedame ant kepimo skardos. Sumaišome alyvuogių aliejų su pertrintu česnaku, apliejame juo moliūgus, paberiame druska, pipirais bei sezamo sėklomis. Kepame orkaitėje maždaug 15-20 minučių, kol suminkštės.
3. Tada papriką bei cikoriją supjaustome juostelėmis, drauge su sultenėmis padaliname lėkštėse. Kriaušę supjaustome griežinėliais bei drauge su keptu moliūgu dedame ant salotų.
4. Po to moliūgų sėklas pakepiname sausoje keptuvėje tol, kol ims spragėti bei lengvai paruduos. Beriame ant salotų.
5. Padažui, balzamiko actą, agavės sirupą (arba medų) bei moliūgų sėklų aliejų pilame į stiklainiuką, pagardiname druska, pipirais, užsukame bei gerai išplakame. Pilame gautą padažą ant salotų bei skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau receptų iš moliūgo rasite: Moliūgas.