Keptuvėje keptas sotus omletas su kiaulienos šonine, daržovėmis ir sūriu

Autorius apie receptą

Šis gardus, maistingas ir spalvingas omletas pasižymi ypatingai turtingu skoniu, kurį sukuria rūkytos kiaulienos šoninės, šviežių daržovių ir aromatingų žolelių derinys. Nuo seno lietuvių virtuvėje kiaušinių patiekalai užima svarbią vietą, o šis receptas – puikus to pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų galima sukurti išskirtinį patiekalą.  

Toks sotus omletas su šonine tinka ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei. Liks patenkinta visa šeima. Taip pat labai čia tinka sūris. Būtinai pamėginkite. 

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje rūkytos kiaulienos šoninės galima naudoti kumpį, vytintą jautieną arba kalakutienos dešreles – tai suteiks patiekalui kitokį, bet ne mažiau skanų aromatą ir skonį.
  • Jei neturite baltosios ir raudonosios paprikos, galima naudoti tik vienos spalvos papriką arba pakeisti ją cukinija, baklažanu ar grybais.
  • Svogūną galima pakeisti šalotiniais svogūnais, porai arba visai praleisti, jei nemėgstate aštraus skonio.
  • Vietoje parmezano ar Džiugo sūrio puikiai tiks ir mocarela, čederis, gouda arba fermentinis sūris.
  • Šviežius svogūnų laiškus galima pakeisti laiškiniais česnakais arba petražolėmis.
  • Krapus galima pakeisti baziliku, raudonėliu arba kitomis šviežiomis žolelėmis pagal skonį.
  • Jei nemėgstate pomidorų, juos galima pakeisti keptais paprikų gabalėliais arba juos visai praleisti.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš pradedant kepti omletą, įsitikinkite, kad visi ingredientai būtų paruošti ir supjaustyti – tai palengvins ir pagreitins kepimo procesą.
  • Kiaušinius plakite intensyviai, kad omletas būtų puresnis ir lengvesnis.
  • Kepkite omletą ant vidutinės arba mažos kaitros, kad išvengtumėte perdegimo ir užtikrintumėte, jog jis iškeps tolygiai.
  • Jei norite, kad omletas būtų dar puresnis, galite į kiaušinių plakinį įdėti šlakelį pieno arba grietinėlės.
  • Prieskonius geriausia dėti kepimo pabaigoje, kad jie neprarastų savo aromato ir skonio.
  • Kad omletas būtų ypač skanus, naudokite šviežius, naminius kiaušinius.
  • Norint išvengti prikepimo, naudokite gerą, neprisvylančią keptuvę arba įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus.
  • Sūrį tarkuokite tiesiai prieš patiekimą, kad jis gražiai išsilydytų ant karšto omleto.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 8
    • rūkyta kiaulienos šoninė: 4-5 riekelių
    • svogūnai: 1
    • baltosios saldžiosios paprikos: 1
    • raudonosios paprikos: 0,5
    • pomidorai: 1
    • švieži svogūnų laiškai
    • krapai
    • parmezano arba Džiugo sūris
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į keptuvę sudedame juostelėmis pjaustytą šoninę ir skrudiname.
  2. 2. Kai šoninė šiek tiek apskrunda, suberiame trumpais pusžiedžiais supjaustytas paprikas. Kepame keletą minučių, kol paprikos šiek tiek suminkštėja.
  3. 3. Tada sudedame pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir maišydami kepame tol, kol svogūnas suminkštėja.
  4. 4. Keptuvės turinį paskirstome tolygiai ant dugno.
  5. 5. Užpilame išplaktus kiaušinius ir kepame ant mažos kaitros, nuolatos atstumdami iš kraštų, kad kiaušinio plakinio patektų į dugną. Omleto vidų mentelės pagalba taip pat "sujudinkite" (galima uždengti dangčiu - šitaip greičiau iškeps viršus).
  6. 6. Į kepimo pabaigą ant omleto viršaus sudedame supjaustytą pomidorą.
  7. 7. Ant iškepto omleto užberiame supjaustytų svogūno laiškų, krapų, juodųjų pipirų ir užberiame tarkuoto sūrio. Skanaujame!

Atsiliepimai