"Pouched egg" - apvirtas kiaušinis

2020-04-07 Autorius Miss Fit

"Pouched egg" - apvirtas kiaušinis
Tai nei keptas, nei virtas kiaušinis. Tiesiog kitoks kiaušinio pagaminimo būdas. Puikiai tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei.

„Pouched" - lietuviškai išsiverčia - apvirtas, šis kiaušinio gaminimas yra itin paplitęs Jungtinėje Karalystėje. Šiuo būdu pagamintas kiaušinis dažnai būna patiekiamas restoranuose ar kavinėse, o nuo šiol ir mūsų namuose, manau, kad jis ir jūsų namuose atsiras. Lengva, be riebalų ir greita.

Ingredientai

    • kiaušiniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Užkaičiame puodą su vandeniu ir dar jam neužvirus, šakute padarome sūkuriuką.
  2. 2. Tada nedelsiant atsargiai įmušame kiaušinį ir suleidžiame jį į vandenį.
  3. 3. Besisukantis vanduo sulaiko kiaušinio masę bendrai ir neleidžia jam iširti po visą puodą.
  4. 4. Po kelių minučių pastebime, kad kiaušinis pradeda įgauti baltą spalvą, virti.
  5. 5. Po 5 minučių atsargiai mentele pakeliame kiaušinį nuo dugno ir pirštu paliečiame jo masę, pažiūrime ar jis sukietėjo, neliko glitnumo. Trynys viduje gali būti minkštesnis, tačiau norint jo kieto – paverdame šiek tiek ilgiau.
  6. 6. Išvirtą kiaušinį patartina valgyti vieną, su daržovėmis, arba patiekti kaip sumuštinį su pilno grūdo duona.
  7. patiekti kiaušiniai su juoda duona
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau kiaušinių receptų rasite: Kiaušinių receptai.
Recepto autorius Miss Fit
Kiaušinių salotos su žirneliais
(1)