Makaronai kinietiškai - su daržovėmis ir saldžiarūgščiu padažu

Ingredientai

    • spagečiai: 150 gramų
    • raudona paprika: 0,5
    • geltona paprika: 0,5
    • šparaginės pupelės: sauja
    • morkos: 1
    • svogūnai: 0,5
    • žalieji žirneliai 50 gramų
    • svogūnų laiškai
    • sezamo sėklos
    • aliejus: kepimui
    Padažui:
    • pomidorų padažas: 100-150 gramų
    • vanduo: 8 valgomųjų šaukštų
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sojos padažas: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto (galite pakeisti citrinos sultimis)
    • saldžiųjų čili padažas: 1 valgomojo šaukšto (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje makaronus išvirkite. Užvirusiame vandenyje kelias minutes pavirkite šparagines pupeles. Keptuvėje ant didelės ugnies aliejuje kelias minutes apkepinkite šiaudeliais supjaustytas paprikas, morkas, svogūną, žirnelius, bei šparagines pupeles (kepame viską kartu).
  2. 2. Tuomet dėkite į keptuvę makaronus, pilkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite. Užpilkite visus likusius sumaišytus padažo ingredientus, bei kepkite dar maždaug vieną minutę.
  3. 3. Galiausiai tiekdamos ant stalo pabarstykite svogūnų laiškais bei sezamo sėklomis. Tikras skanumėlis!

Atsiliepimai

Įdaryti makaronai su rikota sūriu ir špinatais
(2)
WOK ryžių makaronai su kiauliena
(2)
Noodles - lakštiniai makaronai su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi
(2)