konservuotos arba virtos baltosios pupelės: 240 gramų
ožerskio ("goji") uogos: 20 gramų
kedrinių pinijų riešutai: 25 gramų
švieži špinatai: 1 saujos
malta ciberžolė: 0,5 arbatinio šaukštelio
maltas kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
maltas karis: 0,5 arbatinio šaukštelio
Kajeno paprikos: 0,5 arbatinio šaukštelio
druska
malti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių perlines kruopas išverdame pasūdytame vandenyje. Ožerškio uogas pamerkiame į šaltą vandenį bei mirkome maždaug 20 minučių.
2. Tuomet keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus, sudedame smulkiais kubeliais supjaustytą papriką bei kepame keletą minučių, kol suminkštės.
3. Po to sudedame smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, pakepa apie 30 sekundžių, suberiame perlines kruopas, pupeles, ožerškio uogas, kedrinių pinijų riešutus, ciberžolę, kuminą, karį ir Kajeno paprikas, pagardiname druska bei maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišome ir dar pakepame keletą minučių.
4. Tada išjungiame ugnį, sudedame špinatus bei išmaišome. Skanaujame!