šaltai rūkyta kumpis arba šoninė: pagal skonį (plonai rūkyta)
Padažui:
minkštai virti kiaušiniai: 1
alyvuogių aliejus: 60 mililitrų
citrinos sultys: 20 mililitrų
grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
česnakas: 1 skiltelės
druska: pagal skonį
pipirai: pagal skonį
mėgstamos žolelės (jeigu norisi)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių salotas nusausiname bei supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
2. Tuomet sudėliojame į indo dugną, ant viršaus dedame norimu dydžiu pasmulkinus kitus nurodytus ingredientus.
3. Padažas: Visus nurodytus ingredientus suplakame iki vientisumo. Pagal savo skonį pagardiname druska ir pipirais. Jeigu norisi dar įdedame įvairių prieskoninių žolelių. Padažą užpilame tik prieš patiekdamos salotas. Skanaujame!
4. Pastebėjimas: Prie šitokių salotų labai tinka didelė riekė naminės ciabatos.
5. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.