Keptų daržovių salotos su sezamų padažu – tai puikus skonių ir tekstūrų derinys, kuriame susipina švelnus daržovių saldumas, gaivi žaluma ir kreminis padažo švelnumas. Orkaitėje keptos paprikos, morkos ir svogūnai įgauna karamelizuotą skonį, kuris puikiai dera su aštroka rukola. Kreminis tahini padažas, praturtintas citrinos rūgštele ir prieskoniais, suteikia salotoms išskirtinio charakterio.
Šis patiekalas ne tik vizualiai patrauklus, bet ir maistingas. Salotas galima patiekti kaip lengvą pietų ar vakarienės patiekalą arba kaip garnyrą prie kitų mėgstamų valgių. Papildomai galima apibarstyti skrudintomis sėklomis, kad būtų dar daugiau skonio niuansų. Gaivios, spalvingos ir nepaprastai gardžios.
Autorės komentaras - kai norisi pabandyti ką nors naujo su salotomis – tam labai tinka kepti ingredientai. Pavyzdžiui, salotas galima pagardinti tiesiog keptomis morkomis!