1. Iš pradžių pomidorus supjaustykite riekelėmis, sudėkite į indą kartu su bazilikais (jei bazilikų lapeliai dideli, tai juos truputį suplėšykite), pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir balzaminiu actu, viską gerai išmaišykite.
2. Tuomet pomidorus su bazilikais dėkite į lėkštę bei ant jų dėkite suplėšytus mozzarellos gabaliukus ir susmulkintus džiovintus pomidorus. Skanaukite!
3. Patarimai apie mozzarella: Geriau perkame sūrį kuris yra skystyje - jo kokybė bus daug geresnė. Pirkdami mozarrellą gerai išsirenkame - sūris turi būti švelnus bei minkštas (paspaudžiame sūrį pakuotėje - jei jis lengvai spaudžiasi, yra minkštas reiškia yra geros kokybės). Mozzarellos niekada nepjaustome peiliu - plėšome ją rankomis.