Karštą dieną, kai saulė negailestingai kaitina ir organizmas trokšta gaivumo, nėra nieko geresnio nei lengvos, greitai paruošiamos ir sveikos salotos. Pomidorų salotos su grūdėta varške ir violetiniu svogūnu – tai tobulas pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, tiek lengvam užkandžiui bet kuriuo paros metu. Šis receptas sužavės jus savo paprastumu ir neįtikėtinu skonių deriniu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Vietoje grūdėtos varškės galite naudoti ir paprastą varškę, varškės sūrį ar net
fetos sūrį, jei norite šiek tiek kitokio skonio. Pomidorus galima pasirinkti įvairių rūšių: nuo
vyšninių pomidorų iki didelių, mėsingų pomidorų. Jei neturite violetinio svogūno, galite naudoti paprastą raudonąjį svogūną arba svogūnų laiškus. Vietoje baziliko tinka ir kiti žalumynai: petražolės, krapai ar net raudonėliai. Persiladą galima pakeisti paprastu itališkų žolelių mišiniu arba tiesiog šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausiai šias salotas ruošti iš kambario temperatūros pomidorų – taip atsiskleis visas jų skonis. Svogūną pjaustykite kuo smulkiau, kad jo skonis būtų tolygiai paskirstytas visame patiekale. Jei svogūnas per aštrus, galite jį trumpai pamerkti į šaltą vandenį su trupučiu acto – tai sumažins aštrumą. Grūdėtą varškę geriausia dėti tiesiai iš šaldytuvo, kad išliktų vėsi ir kontrastuotų su kambario temperatūros pomidorais. Salotas pagaminkite prieš pat valgant – taip jos išliks šviežios ir traškios.