Pomidorų salotos su grūdėta varške ir violetiniu svogūnu

2025-03-10 Autorius NoriuNiam

Pomidorų salotos su grūdėta varške ir violetiniu svogūnu
Karštą dieną, kai saulė negailestingai kaitina ir organizmas trokšta gaivumo, nėra nieko geresnio nei lengvos, greitai paruošiamos ir sveikos salotos. Pomidorų salotos su grūdėta varške ir violetiniu svogūnu – tai tobulas pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, tiek lengvam užkandžiui bet kuriuo paros metu. Šis receptas sužavės jus savo paprastumu ir neįtikėtinu skonių deriniu. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Vietoje grūdėtos varškės galite naudoti ir paprastą varškę, varškės sūrį ar net fetos sūrį, jei norite šiek tiek kitokio skonio. Pomidorus galima pasirinkti įvairių rūšių: nuo vyšninių pomidorų iki didelių, mėsingų pomidorų. Jei neturite violetinio svogūno, galite naudoti paprastą raudonąjį svogūną arba svogūnų laiškus. Vietoje baziliko tinka ir kiti žalumynai: petražolės, krapai ar net raudonėliai. Persiladą galima pakeisti paprastu itališkų žolelių mišiniu arba tiesiog šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausiai šias salotas ruošti iš kambario temperatūros pomidorų – taip atsiskleis visas jų skonis. Svogūną pjaustykite kuo smulkiau, kad jo skonis būtų tolygiai paskirstytas visame patiekale. Jei svogūnas per aštrus, galite jį trumpai pamerkti į šaltą vandenį su trupučiu acto – tai sumažins aštrumą. Grūdėtą varškę geriausia dėti tiesiai iš šaldytuvo, kad išliktų vėsi ir kontrastuotų su kambario temperatūros pomidorais. Salotas pagaminkite prieš pat valgant – taip jos išliks šviežios ir traškios. 

Ingredientai

    • Pomidorai: 4 dideli arba 8 vidutinio dydžio 
    • Grūdėta varškė: 250 g 
    • Violetinis svogūnas: 1 vidutinio dydžio (pagal skonį) 
    • Druska: pagal skonį 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 
    • Persiladas: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Baziliko lapeliai: saujelė 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplaunate šviežius pomidorus po tekančiu vandeniu ir rūpestingai nusausinate.
  2. 2. Supjaustai pomidorus vidutinio dydžio kubeliais arba skiltelėmis, priklausomai nuo to, kokio dydžio norėsi matyti savo salotose.
  3. 3. Violetinį svogūną būtina supjaustyti labai smulkiai, kad jo skonis būtų subtilus ir neužgožtų kitų ingredientų.
  4. 4. Visus supjaustytus ingredientus sudėk į didelį dubenį ir švelniai sumaišyk.
  5. 5. Dabar reikia paimti gražią lėkštę ir estetiškai išdėlioti pomidorų ir svogūnų mišinį.
  6. 6. Šalia pomidorų dėkite grūdėtą varškę, nesumaišydami jos su kitais ingredientais – taip išsaugosite skirtingus skonių ir tekstūrų sluoksnius.
  7. 7. Pagardinkite patiekalą druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal savo skonį.
  8. 8. Pabarstykite persiliado prieskonių mišiniu, kuris suteiks subtilų aromatą.
  9. 9. Prieš patiekimą papuoškite salotas šviežiais baziliko lapeliais, kurie ne tik suteiks grožio, bet ir papildys skonį.
  10. 10. Salotos jau paruoštos – metas mėgautis gaiviu ir sveiku patiekalu!
Pikantiškos salotos su namine sūdyta lašiša
(2)