Prancūziškos pomidorų, sūrio ir duonos salotos su garstyčių-aliejaus užpilu

2024-06-12 Autorius oSkanu.lt

Prancūziškos pomidorų, sūrio ir duonos salotos su garstyčių-aliejaus užpilu
Nuostabaus skonio prancūziškos pomidorų salotos su sūriu ir duona, kurių receptą radau knygoje "Saldus gyvenimas Paryžiuje". Tikras gardumėlis, kurį rekomenduoju pamėginti!

Šis receptas puikiai tinka visiems, kurie nori pasimėgauti lengvu, bet kartu ir maistingu patiekalu. Pomidorai, pagrindinis šių salotų ingredientas, yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi sveikatai. Juose gausu likopeno – stipraus antioksidanto, kuris gali padėti sumažinti širdies ligų ir tam tikrų vėžio rūšių riziką. Pomidorai taip pat yra puikus vitaminų C ir K, kalio bei folio rūgšties šaltinis.

Alternatyvos ir papildomi ingredientai:

- Vietoje prancūziškos duonos galite naudoti bet kokią jūsų mėgstamą traškią duoną ar batonus.
- Fetos sūrį galima pakeisti kitu minkštu sūriu, pavyzdžiui, pelėsiniu sūriu, Brie ar net mocarela.
- Alyvuogių aliejų galima keisti avokadų aliejumi, o raudonojo vyno actą – balzaminio acto ar obuolių acto.
- Jei norite dar daugiau skonio, į salotas galite pridėti kaparėlių ar saulėje džiovintų pomidorų​.

Ingredientai

    • Prancūziška duona
    • salotų lapai
    • pomidorai
    • agurkai
    • juodosios alyvuogės
    • raudonieji svogūnai: 0,25
    • Fetos sūris (aš naudojau pelėsinį Brie)
    • alyvuogių aliejus
    • Dižono garstyčios
    • raudonojo vyno actas
    • druska
    • pipirai
    • česnakas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje duoną supjaustykite kubeliais bei paskrudinkite orkaitėje, ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
  2. 2. Tuomet sumaišykite užpilą iš aliejaus, garstyčių, acto, druskos, pipirų bei česnako skiltelės.
  3. 3. Susmulkinkite salotas, pomidorus, svogūną bei agurkus, pridėkite alyvuogių, užpilkite padažu.
  4. 4. Tada ant viršaus suberkite sūrio bei duonos gabaliukus.
  5. 5. Patiekite ir skanaukite!
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)