Pyragas su graikiniais riešutais ir migdolais

2017-10-17 Autorius Ūkininko patarėjas

Pyragas su graikiniais riešutais ir migdolais

Ingredientai

    Tešlai:
    • sausos mielės: 7 gramų
    • vos šiltas pienas: 1 stiklinės
    • cukrus: 1 šaukšto
    • miltai: 3 stiklinių
    • gabalėliais supjaustytas kambario temperatūros sviestas: 1 stiklinės
    • kiaušinių tryniai: 5
    • druska: 0,75 šaukštelio
    Įdarui:
    • cukrus: 0,25 stiklinės
    • maltas cinamonas: 1 šaukšto
    • smulkinti graikiniai riešutai: 1 stiklinės (arba migdolai)
    Užpilui:
    • tirpdytas sviestas: 0,5 stiklinės
    • smulkinti graikiniai riešutai: 1 stiklinės (arba kitokie)
    • rudasis cukrus: 1 stiklinės
    • maltas cinamonas: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje mieles ištriname su cukrumi, supilame į vos šiltą pieną bei paliekame maždaug 10–15 minučių pastovėti šiltoje vietoje, kad jos suaktyvėtų. Sviestą ištriname arba išplakame plakikliu su kiaušinių tryniais bei druska. Supilame pieną su mielėmis, gerai išmaišome. Suberiame persijotus miltus bei užmaišome vidutinio kietumo tešlą. Maišome, kol ji nebelips prie indo sienelių. Tešlą uždengiame maistine plėvele arba drėgnu rankšluosčiu bei laikome šiltoje vietoje 60-90 minučių (kai pakils, jos pasidarys dvigubai daugiau). Tešlą kočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus. Pabarstome įdaro produktais – cukrumi, cinamonu, riešutais bei susukame į ritinėlį.
  2. 2. Tuomet vyniotinį supjaustome į 12–16 vienodo dydžio griežinėlių.
  3. 3. Tada kepimo formą bei jos kraštus patepame sviestu (2 šaukštus paliekame viršui aptepti). Likusį kambario temperatūros sviestą ištriname su cukrumi bei cinamonu, įmaišome riešutus bei supilame į formą. Pasvirai apskritimu išdėliojame tešlos griežinėlius.
  4. 4. Juos atsargiai aptepame likusiu tirpdytu sviestu, uždengiame maistine plėvele bei paliekame 60 minučių kilti.
  5. 5. Pyragą maždaug 30 minučių kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol viršus gražiai apskrus. Ar pyragas jau iškepęs, patikriname mediniu pagaliuku. Kepinį iš karto (nepaliekame vėsti formoje) išverčiame į indą, kuriame patieksite į stalą. Antraip pyragas prilips prie indo sienelių bei bus sunku išimti. Skanaukite dar šiltą.