Salotos su vištiena ir žemės riešutais

Ingredientai

    • pekino kopūstai: 200 gramų
    • morkos: 1 (mažos)
    • džiovintos slyvos: ~10
    • žemės riešutai: 1 saujos
    • rūkyti vištienos kumpeliai be kaulo: 2 (puikiai tiks ir ketvirčiai ir krūtinėlė)
    • mėgiamas majonezas
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pekino kopūstą pakankamai smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame, slyvas supjaustome į tris dalis, vištieną supjaustome plonai gabalėliais. Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje, kol pagels, vis pamaišydamos, nes jie linkę labai degti.
  2. 2. Tuomet majonezą sumaišome su visais prieskoniais atskirame dubenėlyje, o į salotas sudedame tik prieš patiekiant, nes jei ilgiau pastovės, slyvos išbrinks bei duos nelabai gražią spalvą Skanaujame!
  3. 3. Pastebėjimas: Slyvų šiame patiekale nepadauginkite, jos turi būti vos juntamos, riešutų irgi padauginti nereikėtų.

Atsiliepimai

Brokolių salotos su jogurtiniu padažu
(4)
Pomidorų salotos su burata sūriu ir vytintu kumpiu
(1)
Salotos su rūkyta vištiena, kukurūzais ir ananasais
(4)
Morkų salotos su imbieru
(1)
Klasikinės graikiškos salotos
(10)