Autorius apie receptą
Sausainiai su uogiene, dar žinomi kaip "Linzer Cookies", yra klasikinis austrų konditerijos šedevras, kilęs iš Linco miesto Austrijoje. Šie elegantiški, trapūs sausainiai su migdolų ir citrusinių vaisių prieskoniais bei ryškiu uogienės sluoksniu viduryje yra ne tik akiai patrauklus, bet ir nepaprastai skanus desertas. Tradiciškai jie gaminami švenčių metu, tačiau tobulai tinka bet kuriai progai ar tiesiog jaukiam vakarui su puodeliu arbatos. Tradiciškai kepami žiemos švenčių sezonu, šie sausainiai tapo populiarūs visame pasaulyje dėl savo nepriekaištingo skonio ir išvaizdos. Kiekvienas kąsnelis atskleidžia subtilų migdolų skonį, papildytą gaiviu citrinos akcentu ir saldžia uogiene.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje sviesto galima naudoti margariną, tačiau tešla gali būti minkštesnė ir mažiau traški.
- Jei neturite migdolų miltų, galite naudoti lazdyno riešutų arba graikinių riešutų miltus, kurie suteiks kitokį, bet taip pat malonų skonį.
- Braškių arba aviečių džemą galima pakeisti juodųjų serbentų, mėlynių, abrikosų arba slyvų uogiene, priklausomai nuo jūsų skonio prioritetų.
- Cukraus pudrą galima paruošti namuose sumalant įprastą cukrų kavos malūnėliu, jei neturite paruoštos.
- Citrinos žievelę galima pakeisti apelsino arba žaliosios citrinos (laimo) žievele alternatyviam citrusiniam akcentui.
- Vietoje įprasto kvietinio miltų galima naudoti speltų miltus, kurie suteiks sausainiams riešutinį poskonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą minkykite tik tiek, kiek būtina – per ilgai minkoma tešla tampa kieta ir praranda trapumą.
- Jei tešla per daug limpa prie kočėlo, dėkite ją tarp dviejų kepimo popieriaus lapų prieš kočiojant.
- Prieš kepimą 10 minučių palaikykite išpjautus sausainius šaldytuve – tai padės jiems išlaikyti formą kepant.
- Naudokite tik šaltą sviestą tešlai kočioti, kad ji būtų lengviau valdoma.
- Berdami cukraus pudrą ant viršutinių sausainių, uždenkite sausainių pagrindus, kad neapsidulkintų.
- Jei norite, kad sausainiai ilgiau išliktų traškūs, laikykite juos sandariai uždarytoje dėžutėje su ryžių grūdu drėgmei sugerti.
- Geriausi rezultatai gaunami naudojant kambario temperatūros kiaušinių trynius – taip jie geriau įsimaišys į tešlą.
- Nekelkite orkaitės temperatūros virš nurodytos – sausainiai gali greitai paruduoti ar net sudegti.
Atsiliepimai