Silkės suktinukai su garstyčiomis ir morkomis pagal Beatą

2023-11-30 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Silkės suktinukai su garstyčiomis ir morkomis pagal Beatą
Tikriausiai nieko nenustebinsiu pasakiusi, kad daugiausiai silkės statistiškai Lietuvoje yra suvalgoma Gruodžio mėnesį. Antras mėnuo pagal populiarumą būna Kovas arba Balandis, priklausomai nuo to, kada yra Velykos. Aš pati asmeniškai labai mėgstu įvairiausius silkės patiekalus ir valgau juos visus metus. Šį kartą noriu pasidalinti nuostabiu silkių suktinukų patiekalu, kuris tinka ne tik paprastai dienai, bet ir įvairioms šventėms. Skonis superinis. 

Ingredientai

    Silkių suktinukams:
    • silkės filė: 3
    • grūdėtosios garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    Marinatui:
    • vanduo: 400 mililitrų
    • actas: 5 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • gvazdikėliai: 4
    • kvapieji pipirai: 4-5
    • lauro lapai: 1-2
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną ir morką nulupkite.
  2. 2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  3. svogūnas pjaustomas pusžiedžiais
  4. 3. Pasinaudodami skustuko pagalba morką supjaustykite plonomis juostelėmis.
  5. 4. Tada į prikaistuvį supilkite vandenį, sudėkite svogūno ir morkos gabaliukus, cukrų, pipirus, lauro lapus bei gvazdikėlius. Užvirkite marinatą ir supilkite actą. Marinatą palikite atvėsti.
  6. 5. Tuomet silkės filė patepkite medaus ir garstyčių mišiniu. Susukite į ritinėlį ir susmeikite mediniais smeigtukais.
  7. 6. Sudėkite į indą, užpilkite marinatu ir leiskite pastovėti per visą naktį šaldytuve. Skanaukite!
  8. marinuoti silkės suktinukai su garstyčiomis