Autorius apie receptą
Labai super, tiesiog itin silkė su karamelizuotais svogūnais ir džiovintomis spanguolėmis, kurią gaminau jau ne vieną kartą. Visada būna itin greitai suvalgyta. Būtinai išmėginkite, pažadu, kad nenusivilsite!
Jau ne kartą gamintas ir labai greitai suvalgomas patiekalas. Super silkė. Tikrai išbandykit, nenusivilsit.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje silkių filė galite naudoti marinuotą silkę, tik tokiu atveju rekomenduočiau ją prieš gaminimą pamirkyti šaltame vandenyje apie 30 minučių, kad sumažėtų druskos kiekis.
- Jei neturite džiovintų spanguolių, puikiai tiks ir džiovintos vyšnios, razinos ar net džiovinti abrikosai, supjaustyti mažais gabalėliais.
- Rudą cukrų galima pakeisti medumi ar klevų sirupu, tik tokiu atveju reikėtų naudoti šiek tiek mažiau, nes šie produktai yra saldesnį.
- Vietoje įprasto aliejaus puikiai tiks ir sviesto bei alyvuogių aliejaus mišinys, kuris suteiks dar sodresnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Svogūnus pjaustykite kuo plonesniais žiedais, kad jie greičiau ir tolygiau karamelizuotųsi.
- Kepant svogūnus, svarbu juos nuolat maišyti, kad neprisviltų ir tolygiai įgautų auksinį atspalvį.
- Jei norite išgauti intensyvesnį skonį, prieš patiekimą apšlakstykite patiekalą šlakeliu citrinos sulčių ar balzaminio acto.
- Silkę rekomenduoju supjaustyti prieš pat patiekimą, kad ji išliktų sultinga ir šviežia.
- Patiekalą galima ruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 6 valandų, tačiau geriausia jį patiekti kambario temperatūros.
Atsiliepimai
Aušra
Atsakyti