Skani silkė su karamelizuotais svogūnais ir džiovintomis spanguolėmis

Autorius apie receptą

Labai super, tiesiog itin silkė su karamelizuotais svogūnais ir džiovintomis spanguolėmis, kurią gaminau jau ne vieną kartą. Visada būna itin greitai suvalgyta. Būtinai išmėginkite, pažadu, kad nenusivilsite!

Jau ne kartą gamintas ir labai greitai suvalgomas patiekalas. Super silkė. Tikrai išbandykit, nenusivilsit.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje silkių filė galite naudoti marinuotą silkę, tik tokiu atveju rekomenduočiau ją prieš gaminimą pamirkyti šaltame vandenyje apie 30 minučių, kad sumažėtų druskos kiekis.
  • Jei neturite džiovintų spanguolių, puikiai tiks ir džiovintos vyšnios, razinos ar net džiovinti abrikosai, supjaustyti mažais gabalėliais.
  • Rudą cukrų galima pakeisti medumi ar klevų sirupu, tik tokiu atveju reikėtų naudoti šiek tiek mažiau, nes šie produktai yra saldesnį.
  • Vietoje įprasto aliejaus puikiai tiks ir sviesto bei alyvuogių aliejaus mišinys, kuris suteiks dar sodresnį skonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Svogūnus pjaustykite kuo plonesniais žiedais, kad jie greičiau ir tolygiau karamelizuotųsi.
  • Kepant svogūnus, svarbu juos nuolat maišyti, kad neprisviltų ir tolygiai įgautų auksinį atspalvį.
  • Jei norite išgauti intensyvesnį skonį, prieš patiekimą apšlakstykite patiekalą šlakeliu citrinos sulčių ar balzaminio acto.
  • Silkę rekomenduoju supjaustyti prieš pat patiekimą, kad ji išliktų sultinga ir šviežia.
  • Patiekalą galima ruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 6 valandų, tačiau geriausia jį patiekti kambario temperatūros.

Ingredientai

    • silkių filė: 2
    • svogūnai: 2 (dideli)
    • aliejus: 3 šaukštų
    • rudas cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • džiovintos spanguolės: pagal skonį (~50 gramų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus supjaustykite plonais žiedais.
  2. 2. Keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite aliejų.
  3. 3. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštėja.
  4. 4. Suberkite cukrų ir išmaišykite. Paprastas cukrus čia visai netinka - išbandžiau pati. Tiesiog privaloma naudoti rudąjį.
  5. 5. Kepkite toliau, kol svogūnai paruduoja.
  6. 6. Tada džiovintas spanguoles praplaukite bei nusausinkite, sumaišykite su keptais svogūnais.
  7. 7. Tuomet silkę supjaustykite maždaug vieno centimetro storio griežinėliais.
  8. 8. Po to į lėkštutę sudėkite silkės sluoksnį ir pilnai uždenkite ją karamelizuotais svogūnais. Patiekite ir lepinkitės!

Atsiliepimai

Aušra

Gaminusi per visas šventes, niekada nenuvilia šis receptas. O ir ingredientų reikia visai nedaug. :)
Atsakyti
Pyragėliai - picos su silke ir svogūnais
(1)