Miltiniai blyneliai su silke ir alumi

2023-12-24 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Miltiniai blyneliai su silke ir alumi
Įvairiausiai blyneliai tikrai gali būti ne tik saldūs. Ar kada esate kepę blynus su silke? Aš paskutinį kartą buvau valgiusi blynus su silke, kai dar studijavau ir vis užsukdavau apsilankyti pas tetą. Bet pati tokius blynelius iškepiau pirmą kartą. Gavosi tikrai labai įdomus skonis. Ir receptas idealiai tinka pasninkui. Rekomenduoju pamėginti! 

Beje, jei jūsų turima silkė ganėtinai sūri, prieš tai ją šiek tiek numirkome.

Ingredientai

    • silkės filė: 2 gabaliukų
    • kiaušiniai: 2
    • alus: 300 mililitrų
    • persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • karis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 5 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: šlakelio (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia, kaip minėjau, silkę galite šiek tiek numirkyti.
  2. 2. Paskui supjaustykite ją nedideliais gabaliukais.
  3. 3. Tada kiaušinius išplakite su alumi, įmaišykite prieskonius, miltus ir silkės gabaliukus.
  4. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  5. 5. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda ir iškepa.
  6. 6. Pabarstykite susmulkintais krapais ir svogūnų laiškais.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!
Miltiniai blyneliai su silke ir alumi
Purūs veganiški akvafabos blynai
(1)
Moliūgų blynai su sūriu
(2)