1. Iš pradžių dubenėlyje sumaišykite kakavą, cukrų, vanilinį cukrų bei aliejų, kol viskas susijungs į vientisą blizgią masę. Įmuškite kiaušinius, ir pamaišykite maždaug puse minutės po kiekvieno.
2. Tuomet atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską. Po truputį beriant sumaišykite abi mases kartu (berkite miltus į kakavos ir aliejaus mišinį). Viską sumaišykite iki vientisos masės (jeigu mikseriu – ne per ilgai, kad tik susijungtų viskas).
3. Tada įvyniokite masę į maistinę plėvelę bei dėkite ją į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms arba per visą naktį palikite šaldytuve.
4. Po to iš sušalusios tešlos formuokite mažus kamuoliukus, apvoliokite gausiai cukraus pudroje bei dėkite į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi paliekant atstumus. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-10 minučių (aš iškart visus sausainius suformuoju, o paskui tik kepu, nes kepimą reikia prižiūrėti). Lepinkitės!
5. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.