"Tikka" su vištiena

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

"Tikka" su vištiena

Ingredientai

    • 1 puodelis natūralaus jogurto
    • 1 puodelis kapotų kalendrų lapų
    • 2 šaukšteliai trinto imbiero
    • 3 šaukšteliai trinto česnako
    • 6 pipirų grūdeliai
    • 3 šaukšteliai citrinų sulčių
    • 1/2 šaukštelio apelsinų minkštimo
    • 1 kg vištos krūtinėlės arba kulšelių be odos
    • 1 didelis svogūnas, supjaustytas plonais žiedais

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visus marinatui reikalingus ingredientus, išskyrus jogurtą, reikia sudėti į vieną indą ir ištrinti iki vientisos masės.
  2. 2. Į masę supilamas jogurtas. Gerai išmaišoma. Sudedami norimu dydžiu supjaustyti vištienos gabaliukai, gerai išmaišomi. Leidžiama pasistovėti per naktį.
  3. 3. Įkaitinama orkaitė arba keptuvė.
  4. 4. Dedami vištienos gabaliukai ir kepami, kol dailiai apskrus bei suminkštės.
  5. 5. Svogūnų žiedai atskiriami ir sumaišomi su citrinų sultimis.
  6. 6. Patiekalas patiekiamas su marinatu, svogūnais ir norimu garnyru.
Kreminė vištiena su smidrais ir pievagrybių padažu
(1)
Butter chicken receptas - Indiška sviestinė vištiena
(3)
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
(1)
Klasikinės fajitos su vištiena
(2)