Kefyre marinuota vištiena su citrinos sultimis ir mėtomis

2023-04-19 Autorius oSkanu.lt

Kefyre marinuota vištiena su citrinos sultimis ir mėtomis
Tai vienas nuostabiausių mano atradimų vasarai iš vištienos - nukaulinta vištienos šlaunelių mėsytė, išmarinuota kefyre su citrinos sultimis ir mėtomis. Labai gardu tiek kepta orkaitėje, tiek ir ant grilio. Jau kepėme keletą kartų ir labai pasiteisino. Tikrai bus kepama ir ateityje dar ne vieną kartą, nes mėsa tiesiog fantastiško skonio. Mėginkite ir Jūs! 

Ingredientai

    • vištienos šlaunelių mėsos: 1,2 kilogramo
    • kefyro: 500 mililitrų
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnako: 4 skiltelių
    • citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkintų mėtų: 2 valgomųjų šaukštų
    • imbiero miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • kario miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • itališkų žolelių prieskonių: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną nuplaukite, įtrinkite prieskoniais bei užpilkite kefyru.
  2. 2. Pastebėjimas: Česnako skilteles aš pati asmeniškai labiau mėgstu ne išspausti, o supjaustyti šiaudeliais ar panašiai, kad prieš kepant galėčiau lengvai jas nubraukti nuo kepsnelių (trintas česnakas susvyla).
  3. 3. Uždenkite plėvele bei dėkite visai nakčiai marinuotis į šaldytuvą.
  4. 4. Po to kepkite ant didelio kiekio anglių, temperatūra turi būti itin aukšta. Skanaukite!
Peri peri vištos marinatas
(2)
Keptų makaronų salotos su rūkyta vištiena
(2)
Traškios vištienos juostelės džiūvėsėliuose, keptos orkaitėje
(2)