Tortas "Braškė"

2018-06-11 Autorius Audronė - Gamink su Audrone

Tortas "Braškė"

Ingredientai

    • varškė: 200 gramų
    • jogurtas: 200 mililitrų (be priedų)
    • grietinėlė: 200 mililitrų (naudota 30% riebumo)
    • želatina: 20 gramų (+ 6 valgomieji šaukštai vandens brinkinimui)
    • cukraus pudra arba cukrus: 3-4 valgomųjų šaukštų (kiekvienam pagal skonį)
    • braškės: tinka ir kitos uogos
    Torto padui:
    • sausainiai "Damų piršteliai"
    • pienas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių želatiną išbrinkiname vėsiame vandenyje maždaug 15 minučių, paskui pakaitiname, kad granulytės visiškai ištirptų. Paliekame atvėsti.
  2. 2. Tortinės (21 centimetrų skersmens) dugne paklojame torto padėkliuką (taip lengviau išsiims tortas) bei ant dugno sudedame sausainius, kurių vieną pusę pamirkome piene.
  3. 3. Tuomet braškes perpjauname perpus bei sudedame aplink tortinės kraštus. Mažesniais gabalėliais supjaustytas braškes sudedame ant sausainių pagrindo.
  4. 4. Tada grietinėlę su cukraus pudra išplakame iki standžių putų. Varškę sumaišome su jogurtu, pagardiname cukraus pudra bei išmaišome iki vietisos masės. Į varškės bei jogurto masę supilame atvėsintą želatiną, išmaišome bei įmaišome grietinėlę. Dar kartą viską permaišome.
  5. 5. Paruoštą kremą supilame į tortinę bei pastatome stingti į šaldytuvą. Kiek sustingus tortui, papuošiame braškėmis bei šilauogėmis. Štai ir baigta. Dar kokia dedame maždaug valandai į šaldytuvą, kad tortas sustingtų ir galime skanauti!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Šoko-bananinis tortas
(7)
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
(2)
Tortas "Trys šokoladai" | Receptas
(8)