Uogų užpiltinė "Keturi ant keturių": nepamirškite apversti stiklainio

2020-05-07 Autorius oSkanu.lt

Uogų užpiltinė "Keturi ant keturių": nepamirškite apversti stiklainio
Saldi ir labai skani uogų užpiltinė, paėmusi į save visas sultis, surinktas per vasarą, tampa jau ne šiaip alkoholiu, o pačiu gardžiausiu, subtiliu naminiu gėrimu.

Užpiltinės receptas pas kiekvieną savas, bet šis yra iš tiesų genialus savo paprastumu: 4 stiklinės cukraus, 4 stiklinės vandens, 4 stiklinės uogų, 4 stiklinės degtinės. Pamiršti bus labai sunku net norint!

Ingredientai

    • cukrus: 4 stiklinių
    • uogos: 4 stiklinių
    • vanduo: 4 stiklinių
    • degtinė: 4 stiklinių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užpilame cukrų šiltu virintu vandeniu, kad jis nenusėstų ant dugno, o ištirptų tolygiai.
  2. 2. Tada įdedame į vandenį nuplautas ir nusausintas uogas, nesmulkintas.
  3. uogos
  4. 3. Tuomet įpilame degtinę ir apsišarvuojame kantrybe.
  5. 4. Perpilame skystį į stiklainį, uždengiame dangteliu ir paslepiame tamsioje vietoje. Mano močiutė juos visada apversdavo.
  6. 5. Valią reikės treniruoti bent 10 dienų. O dar geriau 2 savaites.
  7. 6. Per tą laiką vaisiai pasidalins spalva, aromatu, sultimis ir gražiai nusės į dugną. Atsargiai, kad nesuplaktume nuosėdų, nupilame skaidrią kaip šaltinio vanduo užpiltinę į kitą indą.
  8. 7. Supilame ją į stiklinę tarą. Pilvoti buteliai su masyviais sandariais dangteliais bus kaip tik.
  9. 8. Skaniai gausis su bet kokiomis uogomis, bet pageidautina, kad jos būtų minkštos ir sultingos. Galutiniame rezultate tokios užpiltinės stiprumas bus 18-22 laipsnių ribose priklausomai nuo uogų.
  10. pagamintos vaisiu užpiltinės

Gintaras Aurimas Vizgirda

Naudingas
(59)
Pries 20 metu jau, tokia darydavom.
Atsakyti

Aida

Naudingas
(11)
Būtinai pasigaminsime, ačiū
Atsakyti

aron

Naudingas
(31)
Darydavom ir sovietmečiu..Dar geresnis receptas.Didelė bonka:pradedi nuo pirmų uogų.Pvz.žemuogės.0,5 l.žemuogių,0,5 l.cukraus,0,5 l.degtinės.Atsirado braškės,po to mėlynės,vyšnios,ir t,t. ir viską tuo santykiu pili į bonką.Rudeni bruknės,spanguolės.Gaunasi didelis kiekis Asorti.palaikius keletą mėnesiu,nukošiau ir toliau laikiau sandariai uždarytą.Laikiau 1 metus.Gavosi Dieviškai skanus gėrimas.
Atsakyti

Vika

Naudingas
(30)
Jus nepilate vandens ir mes taip darydavome, o duotas receptas visko po 4 stikl., taip pat ir vandens. Kam tas vanduo. As pildavau cukru ant uogu, o po to ant virsaus degtine.

Ilona

Naudingas
(0)
Išbandyta, tikrai pritariu. Bet metus reikėtų išlaikyti, tikrai skanu!

Rūta

Naudingas
(0)
Tokį uogų asorti stiklainyje vadinom Puodynėlė, skanumas, kvapnumas😄

Danutė

Naudingas
(24)
Aš anais laikais darydavau su vyšniomis, bet vandens nepildavau.
Atsakyti

Daivutė

Naudingas
(0)
Manau tada gaudavosi likeris.Užpiltinės jos neturi tirštumo.

Valentina

Naudingas
(19)
Jei naudojam degtine tai jos nereik skiest, bet jei spirita tuomet jau stipru bus. Reiktu praskiest bet atvirinus vandeni
Atsakyti

Ada

Naudingas
(9)
Su vandeniu daugiau gaunasi
Atsakyti

man

Naudingas
(13)
tai degtinė gerai ir be uogų, o kam dar tą cukrų į save varyti, diabetą galima įsivaryti.
Atsakyti

LIUTAURAS

Naudingas
(14)
Jei cukraus nedesi,tai nuo uogu nesusidarys sultys ir nieko nesigaus.o nuo tokio kiekio cukraus cukrinio diabeto neisivarysi.viska reikia su saiku

Tataigiigi

Naudingas
(0)
Saikingai geriant nei cukrus, anei alkoholis nepakenks. Bet jei nori iškart išryti visą stiklainį, tada taip - skaudės rytoj galvą.

Daiva

Naudingas
(6)
Jau 30 metų gaminu, bet vandens nepilu.Tik ilgai neuzsilaiko🤣🤣🤣
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą