Vegetariškas baklažanų tartaras su ryžiais ir agurkais – tai lengvas ir gaivus patiekalas, puikiai tinkantis kaip užkandis arba lengvas pietų patiekalas.
Galimos ingredientų alternatyvos
Baklažanai gali būti pakeisti cukinijomis, jei norite švelnesnio skonio.
Sojos padažas gali būti pakeistas tamari padažu, kad patiekalas tiktų netoleruojantiems gliuteno.
Ryžiai gali būti pakeisti quinoa, kad pridėtumėte daugiau baltymų ir skaidulų.
Ryžių actas gali būti keičiamas obuolių sidro actu ar balzaminiu actu, suteikiant švelnesnį rūgštumą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Baklažanus prieš kepant galima lengvai pabarstyti druska ir palikti trumpai pastovėti – taip jie taps minkštesni ir išleis mažiau vandens, tad tartaras bus sodresnės tekstūros.
Agurkus ir morkas rekomenduojama smulkiai supjaustyti, kad tartaro tekstūra būtų vientisa ir kiekvienas kąsnis būtų pilnas skonio.
3. Supilti marinatą į keptuvę su baklažanais ir troškinti ant mažos ugnies apie 10 minučių, kol skoniai susimaišys.
4. Išvirti ryžius, jei dar neparuošti.
5. Padažui sumaišyti pomidorų padažą su medumi, ryžių actu ir tarkuotu česnaku, kad gautųsi vienalytis mišinys.
6. Morkas ir agurkus supjaustyti smulkiais gabalėliais. Apšlakstyti citrinos sultimis, kad išlaikytų spalvą ir gaivumą.
7. Tartaro formelę dėti sluoksniais – pirmiausia virtus ryžius, tuomet troškintus baklažanus, tada susmulkintas morkas ir agurkus.
8. Tartaro viršų apibarstyti laiškiniais svogūnais ir sezamo sėklomis. Patiekti su paruoštu padažu šone.
9. Santrauka: Vegetariškas baklažanų tartaras su ryžiais ir agurkais – tai gaivus, sotus ir sveikas patiekalas, kuriame derinamos įvairios daržovės ir ryžiai. Šis patiekalas yra puikus antioksidantų ir skaidulų šaltinis, idealiai tinkantis tiek užkandžiui, tiek pagrindiniam patiekalui.
Atsiliepimai