Šios salotos pasižymi neįprastu, tačiau maloniu skoniu ir tekstūra, kurią suteikia virtas jautienos liežuvis. Derinys su raugintais ir šviežiais agurkais sukuria puikų rūgštumo balansą, o porai ir kiaušiniai papildo patiekalą sotumo ir švelnumo natomis. Virto liežuvio salotos yra puikus užkandis, kurį galima patiekti su juoda
duona arba kaip pagrindinį patiekalą. Salotos ypatingai gardžios, kai palaikomos šaldytuve kelias valandas, kad skoniai susijungtų ir praturtintų vieni kitus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje jautienos liežuvio galima naudoti kiaulienos liežuvį arba virtą jautienos krūtinėlę.
- Raugintą agurkėlį galima pakeisti marinuotais agurkėliais arba raugintais kopūstais mažesniu kiekiu.
- Ilgavaisis agurkas gali būti pakeistas trumpavaisiu arba šiltnaminiu agurku.
- Vietoje poro galima naudoti raudonąjį svogūną arba laiškinį svogūną.
- Jei nemėgstate majonezo, galite naudoti graikišką jogurtą sumaišytą su trupučiu citrinos sulčių arba grietinę.
- Papildomam skoniui galite įdėti šviežių krapų ar petražolių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Liežuvį virkite žemoje temperatūroje, kad mėsa išliktų minkšta ir sultinga.
- Prieš pjaustant, leiskite virtam liežuviui visiškai atvėsti - taip bus lengviau nulupti odelę ir supjaustyti.
- Visus ingredientus pjaustykite vienodo dydžio kubeliais, kad kiekviename kąsnyje pajustumėte visus skonius.
- Jei norite mažiau kaloringo patiekalo, naudokite lengvą majonezą arba dalį jo pakeiskite graikišku jogurtu.
- Salotas pagaminkite iš anksto ir palaikykite šaldytuve bent 2 valandas prieš patiekimą, kad skoniai geriau susijungtų.
- Patiekalo skonį praturtins šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų.