Skanus ir aromatingas patiekalas, pasirodo, tiesiog tobulas, nors jis ruošiamas iš sausai linkusios vištienos mėsos.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušinis, 1 vnt;
- vištienos krūtinėlė, 800 g;
- svogūnas, 0,5;
- majonezo ir miltų po 1 šaukštą;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Gaminimo procesas
Supjaustykite mėsą smulkiais gabalėliais.
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.
Sumaišykite svogūną su mėsa, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais, majonezu ir suberkite miltus.
Minkykite masę iki vientisos masės.
Siunčiame porai valandų į šaldytuvą.
Įpilkite kiaušinį ir suminkykite.
Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol pagels.
Tokius kapotus kotletus galima gaminti ne su miltais, o su krakmolu, pasirodo dar skaniau.
Galite įdėti daug svogūnų, taip pat nepamirškite apie gerą krapų ir petražolių kekę – žalumynai mėsą gerai prisotins, o kotletai – puikūs.
Puikiai dera su naminiais grietinės ir garstyčių padažais, adžika, įvairiais
garnyrais ir salotomis.
Niekas netiki, kad gaminu be tešlos. Greitas ir skanus mėsos pyrago receptas
Tokiam pyragui jums reikės įprasto kepalo, maltos mėsos ir keptuvės.
Pasirodo, labai skanus pyragas, kuriam nereikia skirti daug laiko ir pastangų.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- balta duona arba kepalas;
- faršo, 350 g;
- svogūnas, 1 gabalas;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- pieno, 250 ml;
- mocarela sūris;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Duoną ar kepalą supjaustykite griežinėliais, bet ne labai plonais.
Keptuvę patepkite gabalėliu sviesto.
Kiekvieną kepalo gabalėlį suvilgome piene ir lygiu sluoksniu paskleidžiame keptuvėje.
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.
Pagardinkite faršą svogūnais, druska ir pipirais, kitais prieskoniais pagal skonį.
Ant kiekvieno kepalo gabalėlio uždėkite faršo.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir plakite plakikliu iki vientisos masės, supilkite pieną ir išmaišykite.
Pieną ir kiaušinių padažą užpilkite ant keptuvės.
Mes siunčiame į orkaitę ir kepame 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 10 minučių.
Tokį skanų ir aromatingą pyragą galima paruošti vos per 1 valandą svečių atvykimui.
Kartais į faršą dedu grybų.