Draugė man davė receptą, šį rytą aš jį iškepiau. Aromatas buvo toks, kad net nereikėjo nieko pažadinti

2021-09-01 Autorius oskanu.lt

Draugė man davė receptą, šį rytą aš jį iškepiau. Aromatas buvo toks, kad net nereikėjo nieko pažadinti
Apskritai šį receptą verta užsirašyti – jis jums puikiai pasitarnaus ne vieną kartą!

Ingredientai:

  • 150 g bet kokio sūrio pagal skonį
  • 2 puodeliai kvietinių miltų
  • 1 stiklinė kefyro
  • Po 1/2 šaukštelio cukrus, druska ir soda
Reklama
Kaip gaminti :

Supilkite šiltą kefyrą į gilų dubenį, įpilkite cukraus, druskos ir soda, sumaišykite ir palikite mišinį 5 minutėms.

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, supilkite jį į kefyro masę su miltais ir suminkykite tešlą, pirmiausia dirbdami šaukštu, po to minkydami tešlą 3 minutes rankomis.

Paruoštą tešlą padalykite į 5 lygias dalis, iš kiekvienos iškočiokite plokščią pyragą.

Kepkite pyragus po vieną, kol paruduos keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus po dangčiu vidutiniškai 2-3 minutes.

Tortilijas patiekite karštas!

Jei norite, minkymo pabaigoje į tešlą galite įdėti „užpildų“: tai gali būti kumpis, žolelės, dešra ir kt.

Kiekvieną savaitgalį – firminis mūsų šeimos patiekalas! Pigus, skanūs ir labai paprastas


Draugė man davė receptą, šį rytą aš jį iškepiau. Aromatas buvo toks, kad net nereikėjo nieko pažadinti

Vienas paprasčiausių ir skaniausių lavašo patiekalų. 

Mes padarysime ritinį su malta mėsa, tada supjaustysime porcijomis ir kepkite. 

Patikėkite, tai paprasta ir visiems labai patinka.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • plona pitos duona, 3 lakštai; (arba lavašai)
  • vištienos filė, 350 g;
  • garstyčios, 1 šaukštelis;
  • grietinės, 6 šaukštai;
  • lydytas sūris, 2 vnt;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Reklama
Gaminimo procesas

Mėsą išvirkite pasūdytame vandenyje su prieskoniais, atvėsinkite maišytuvu.

Lydytą sūrį sumaišykite su mėsos mase.

Sumaišykite grietinę ir garstyčias.

Patarimas : galite naudoti majonezą.

Masę sumaišykite su padažu ir išmaišykite iki vientisos masės. Jei įdaras labai tirštas, galite įdėti šiek tiek grietinės ar majonezo.

Draugė man davė receptą, šį rytą aš jį iškepiau. Aromatas buvo toks, kad net nereikėjo nieko pažadinti
Reklama
Dalį įdaro paskleidžiame ant vieno pitos duonos lakšto, tolygiai paskirstome.

Užpildą uždenkite kitu pitos duonos lakštu, nuspauskite ir paskleiskite likusį įdarą ant viršaus, tolygiai paskirstykite.

Draugė man davė receptą, šį rytą aš jį iškepiau. Aromatas buvo toks, kad net nereikėjo nieko pažadinti
Reklama
Uždenkite trečiuoju lavašo lakštu ir susukite tvirtą ritinį.

Palikite suktinuką 20 minučių, kad pita duona taptų minkštesnė ir nesuskilinėtų pjaustydama.

Mes supjaustome ritinį dalimis.

Draugė man davė receptą, šį rytą aš jį iškepiau. Aromatas buvo toks, kad net nereikėjo nieko pažadinti
Reklama
Plakite kiaušinius.

Draugė man davė receptą, šį rytą aš jį iškepiau. Aromatas buvo toks, kad net nereikėjo nieko pažadinti

Kiekvieną ritinėlio gabalėlį panardinkite į kiaušinių masę ir kepkite iš abiejų pusių, kol pagels.

Draugė man davė receptą, šį rytą aš jį iškepiau. Aromatas buvo toks, kad net nereikėjo nieko pažadinti

Labai skanu patiekti su šviežiomis daržovėmis, salotomis, kepta mėsa.