Apskritai šį receptą verta užsirašyti – jis jums puikiai pasitarnaus ne vieną kartą!
Ingredientai:
- 150 g bet kokio sūrio pagal skonį
- 2 puodeliai kvietinių miltų
- 1 stiklinė kefyro
- Po 1/2 šaukštelio cukrus, druska ir soda
Kaip gaminti :
Supilkite šiltą kefyrą į gilų dubenį, įpilkite cukraus, druskos ir soda, sumaišykite ir palikite mišinį 5 minutėms.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, supilkite jį į kefyro masę su miltais ir suminkykite tešlą, pirmiausia dirbdami šaukštu, po to minkydami tešlą 3 minutes rankomis.
Paruoštą tešlą padalykite į 5 lygias dalis, iš kiekvienos iškočiokite plokščią pyragą.
Kepkite pyragus po vieną, kol paruduos keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus po dangčiu vidutiniškai 2-3 minutes.
Tortilijas patiekite karštas!
Jei norite, minkymo pabaigoje į tešlą galite įdėti „užpildų“: tai gali būti kumpis, žolelės, dešra ir kt.
Kiekvieną savaitgalį – firminis mūsų šeimos patiekalas! Pigus, skanūs ir labai paprastas
Vienas paprasčiausių ir skaniausių lavašo patiekalų.
Mes padarysime ritinį su malta mėsa, tada supjaustysime porcijomis ir kepkite.
Patikėkite, tai paprasta ir visiems labai patinka.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- plona pitos duona, 3 lakštai; (arba lavašai)
- vištienos filė, 350 g;
- garstyčios, 1 šaukštelis;
- grietinės, 6 šaukštai;
- lydytas sūris, 2 vnt;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Mėsą išvirkite pasūdytame vandenyje su prieskoniais, atvėsinkite maišytuvu.
Lydytą sūrį sumaišykite su mėsos mase.
Sumaišykite grietinę ir garstyčias.
Patarimas : galite naudoti majonezą.
Masę sumaišykite su padažu ir išmaišykite iki vientisos masės. Jei įdaras labai tirštas, galite įdėti šiek tiek grietinės ar majonezo.
Dalį įdaro paskleidžiame ant vieno pitos duonos lakšto, tolygiai paskirstome.
Užpildą uždenkite kitu pitos duonos lakštu, nuspauskite ir paskleiskite likusį įdarą ant viršaus, tolygiai paskirstykite.
Uždenkite trečiuoju lavašo lakštu ir susukite tvirtą ritinį.
Palikite suktinuką 20 minučių, kad pita duona taptų minkštesnė ir nesuskilinėtų pjaustydama.
Mes supjaustome ritinį dalimis.
Plakite kiaušinius.
Kiekvieną ritinėlio gabalėlį panardinkite į kiaušinių masę ir kepkite iš abiejų pusių, kol pagels.
Labai skanu patiekti su šviežiomis daržovėmis, salotomis, kepta mėsa.