Jūs aiktelėsite! Minutės receptas, bet svečiai valgė taip, lyg būtu nevalgę 3 dienas

2021-07-16 Autorius oskanu.lt

Jūs aiktelėsite! Minutės receptas, bet svečiai valgė taip, lyg būtu nevalgę 3 dienas
Šie du greitų ir skanių pusryčių ar užkandžių receptai visada naudojami mano šeimoje, aš net gaminu svečiams – blynus su staigmena ir picą ant duonos.

Norėdami paruošti blynus su staigmena, jums reikia šių ingredientų:

  • miltų, 200 g;
  • žiupsnelio druskos ir sodos;
  • kefyras, 250 ml;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • dešra, 200 g;
  • sūrio, 150 g;
  • cukraus, 1 šaukštelis.
Reklama
Gaminimo procesas

Dešrą ir sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.

Miltus sumaišykite su druska ir cukrumi, įmuškite kiaušinius ir supilkite kefyrą.

Šluotele išminkykite vienalytę tešlą.

Įkaitinkite keptuvę ir išdėliokite blynus.

Ant kiekvieno uždedame apskritimą sūrio, tada dešrą, vėl sūrį ir užpilame dar vieną šaukštą tešlos.

Kai vienos pusės blyneliai tampa rausvi, apverskite ir apkepkite kitą pusę.
Reklama
Pasirodo, labai skanūs blynai su lydytu sūriu ir dešra.

Norėdami gaminti picą ant duonos, jums reikia šių ingredientų:

  • duonos, 12 griežinėlių;
  • pomidorai, dešra, sūris po 200 g;
  • grietinės, 3 šaukštai;
  • sviesto, kečupo, krapų, raudonėlio.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite pomidorus į gabalus.

Supjaustykite dešrą kubeliais ir sumaišykite su pomidorais.

Trys sūriai ant rupios trintuvės ir dedami į kitus produktus.

Taip pat dedame majonezo, druskos ir pipirų, raudonėlio, krapų.

Duonos riekeles patepkite sviestu ir padėkite ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.

Tepkite kečupu ir paskleiskite įdarą.

Reklama
Mes kepame 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Geriau imk duonos skrebučiams, pasirodo labai skanu.

Greitas ir sotus užkandis per 20 minučių. Po pietų lėkštė buvo tuščia


Jūs aiktelėsite! Minutės receptas, bet svečiai valgė taip, lyg būtu nevalgę 3 dienas

Greitas ir patenkinamas pita duonos ir maltos vištienos receptas. 

Maltą mėsą namuose gali pasiimti kiekvienas. 

Patiekalas puikiai tinka pusryčiams ir greitam užkandžiui.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • lavašas, 2 lakštai;
  • maltos vištienos, 500 g;
  • svogūnas, 1 gabalas;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • pienas, 100 ml;
  • druska, pipirai, prieskoniai.
Reklama
Gaminimo procesas
Faršo mėsą pildykite taip, kaip paprastai darote.

Patarimas: paprastai į faršą galite gaminti kitokį įdarą arba įdėti įvairių produktų.

Pita duonos lakštą sutepkite puse maltos mėsos. Tepti reikia labai plonai.

Uždenkite antrą pita duonos lakštą ir sutepkite.
Reklama
Susukite į griežtą ritinį ir palikite 10 minučių, kad suminkštėtų pitos duona.

Kiaušinius išplakite su pienu, druska ir pipirais.

Mes šildome augalinį aliejų.

Supjaustykite ritinį porcijomis.

Įmerkite gabalėlius į kiaušinių masę ir apkepkite gabalėlius keptuvėje iš visų pusių.

Patarimas: Patroškinkite ant silpnos ugnies, kad malta mėsa būtų gerai padaryta.
Reklama
Kai gabalėliai vis dar karšti, pabarstykite tarkuotu sūriu – tokiu būdu skonis apskritai bus tobulas.

Skaniau įdaryti kopūstai ir geriau nei kotletai. Vakarienė orkaitėje be vargo


Jūs aiktelėsite! Minutės receptas, bet svečiai valgė taip, lyg būtu nevalgę 3 dienas

Mėsos kaminai, kepami su sūriu orkaitėje – kas gali būti paprasčiau ir skaniau. Galite gaminti maistą pietums, vakarienei ir pasiimti su savimi į darbą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– 500 g maltos mėsos;
– svogūnai ir morkos, 1 vnt;
– kopūstai, 200 g;

– druska, pipirai, žolelės;
– sūris, 100 g;
– pomidoras, 1 vnt;

– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas
Maltą mėsą imkite pagal savo skonį, galite ją surūšiuoti, pagardinti druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais pagal skonį.

Supjaustykite svogūną mažais kubeliais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol bus pusiau apvirti.

Tris morkas ant rupios trintuvės ir suberkite į svogūną, troškinkite daržoves iki minkštumo.

Smulkiai ir plonai supjaustykite kopūstus ir suberkite į daržoves, troškinkite, druska ir pipirais.

Patarimas : į daržoves taip pat galite pridėti žolelių, česnako ir šiek tiek aitriųjų pipirų.
Reklama
Kepimo skardą uždenkite pergamentu.

Suformuojame faršo rutuliukus ir dedame juos į kepimo skardą. 

Taurės pagalba viduryje padarykite įdubimą, į kurį paskleidžiame šaukštą daržovių.

Kiekvieną kaminą ant viršaus uždenkite pomidorų apskritimu, pabarstykite tarkuotu sūriu.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 30 minučių.
Reklama
Patiekalą patiekiu karštą, bet ir šaltą, jis labai skanus – šaltos mėsos užkandis.