Neįprastai skanūs blynai su įdaru. Mėsos net nepasigesite!

2021-09-07 Autorius oskanu.lt

Neįprastai skanūs blynai su įdaru. Mėsos net nepasigesite!
Šie blynai yra lengvai paruošiami, todėl net pradedanti namų šeimininkė gali juos iškepti. Jiems skirta tešla minkoma iš nedaug ingredientų, kurie visada yra po ranka. Blynai su pikantišku įdaru yra puikus priedas prie sriubos. 

Tačiau jie ir vieni yra gana geri. 

Štai kodėl siūlome jums šį ypatingą receptą. 

Pikantiški blynai keptuvėje
Pagal šį receptą pagaminami purūs blynai yra nuostabūs su įdaru arba be jo. Bet kokiu atveju būkite tikri – rezultatas jus pradžiugins! 
Reklama
Tešlai reikės:
  • 500 ml kefyro
  • 2 šaukštų grietinės
  • 800 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio sodos
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 1 kiaušinio

Įdarui reikės:
  • Svogūnų laiškų
  • Virtų kiaušinių
  • Adyghe sūrio
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimas:
Pirmasis žingsnis yra išsijoti miltus. Trečdalį miltų sumaišykite su soda, druska, cukrumi, kiaušiniu, grietine ir augaliniu aliejumi. 

Kruopščiai sumaišykite gautą masę, supilkite kefyrą ir minkykite tešlą. 

Beje, jei norite, kefyrą galite pakeisti natūraliu jogurtu. 

Reklama

Tada palaipsniui įmaišykite likusius miltus. 

Tešla turi būti minkšta ir nelipni. 

Galite naudoti ir šiek tiek mažiau miltų, nei nurodyta recepte. 

Sudėkite paruoštą tešlą į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. 

Reklama

Praėjus šiam laikui išimkite tešlą ir padalykite į vienodo dydžio gabalėlius. 

Kiekvieną iškočiokite kočėlu ir kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. 

Reklama

Jei gaminate blynus su įdaru, gaminimas šiek tiek skiriasi. 

Tokiu atveju, iškočiojus tešlą, įdėkite įdarą į paplotėlio centrą, užspauskite kraštus ir vėl lengvai iškočiokite būsimą blyną. 

Savo nuožiūra galite rinktis jums patinkantį įdarą. 

Mes rekomenduojame įdaryti sūriu, virtais kiaušiniais ir svogūnų laiškais. 

Norėdami tai padaryti, tiesiog supjaustykite visus ingredientus ir sumaišykite juos dubenyje. Paruošta! 

Atkreipkite dėmesį į šį nepretenzingą receptą, kad kvepiantys blynai visada puikuotųsi ant jūsų stalo. 

Skanaus! 

Tiek mažai žmonių verda vištienos krūtinėlę, bet veltui. Greita, skanu ir labai švelnu


Neįprastai skanūs blynai su įdaru. Mėsos net nepasigesite!

Ši mėsos užkepėlė man patiekiama įvairiems šeimos patiekalams ir yra nuobodžių kotletų bei mėsos kukulių pakaitalas. 

Puodai yra minkšti, sultingi, pikantiški dėl įvairių žolelių ir prieskonių. 

Patiekite su įvairiais garnyrais ir salotomis.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 3 vnt;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • čiobreliai, provanso žolelės, prieskoniai, žolelės, druska, karis;
  • pomidoras, 1 vnt;
  • sunkioji grietinėlė, 150 ml.
Reklama
Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir supjaustome smulkiais gabalėliais.

Įdėkite mėsą į kepimo indą.

Kiaušinius sumaišykite su druska ir visomis žolelėmis, prieskoniais, apvoliotomis žolelėmis, pipirų mišiniu.

Į kiaušinių masę supilkite grietinėlę ir gerai sumaišykite padažą plakikliu iki monotoniškos masės.
Reklama
Supilkite porą šaukštų augalinio aliejaus, sumaišykite.

Supjaustykite pomidorą plonais griežinėliais, smulkiai supjaustykite žalumynus.

Padažą užpilkite ant formos mėsos, ant viršaus uždėkite pomidorų apskritimus ir viską apibarstykite žolelėmis.

Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 10 – 15 minučių.

Taip pat galite pridėti česnako, patroškintų grybų ir kitų priedų pagal savo skonį.