Atėjus šviežių žolelių sezonui, jas norisi naudoti visur.
Įskaitant ir plokščiuose paplotėliuose – su ryškiu žalių skoniu, jie puikiai tinka bet kokiam patiekalui.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- šilto riebaus kefyro, 300 ml;
- druskos, 1 arbatinis šaukštelis;
- soda, 0,5 šaukštelio;
- trynys, 1 vnt;
- žalieji svogūnai, krapai;
- miltų, 400 g;
- augalinis aliejus, 30 ml.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :
- riebi varškė, 100 g;
- sūrio, 220 g;
- baltymai, druska.
Gaminimo procesas
Iš šio produktų kiekio gaunami 6 pyragai.
Todėl pasiimkite daugiau ingredientų – pasirodo labai skanu.
Į šiltą kefyrą įpilkite trynio, druskos ir sodos, smulkiai supjaustytų žalumynų.
Mes sumaišome.
Supilkite persijotus miltus ir užminkykite tirštą tešlą.
Palikite uždengtą 20 minučių.
Tarkuotą sūrį sumaišykite su varške ir baltymu.
Patarimas: jei vartojote sūdytą sūrį, nedėkite druskos, kad nepersūdytumėte.
Padalinkite tešlą į 6 dalis, susukite kamuoliukus, uždenkite ir palikite 30 minučių.
Iškočiokite plonus pyragėlius ir įdėkite įdaro į vidurį, sugnybkite kraštus ir iškočiokite kočėlu.
Kepkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol po dangčiu pagels.
Kaitra nedidelė, kad pyragai nedegtų.
Kai sukraunate, aptepkite gabalėlį sviesto – pyragaičiai taps labai minkšti ir kvapnūs.
Pasirodo, tai puikus užkandis ir greitas patiekalas, kurį galite pasiimti su savimi iškyloje, pasivaikščiojime ar kelyje.
Imu paprastą ploną lavašą, truputį varškės ir po 10 minučių paruošiami skanus kepinys: pusryčiams ir ne tik
Varškės patiekalai visada buvo ir išlieka vieni mėgstamiausių mano šeimoje.
Todėl dažnai eksperimentuoju, sugalvoju ką nors naujo. Taip pat norėčiau pasidalinti su jumis šiuo skaniu patiekalu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- plona pitos duona, 1 vnt;
- varškės, 150 g;
- cukraus, 3 šaukštai;
- kiaušinis, 1 vnt;
- rafinuotas augalinis aliejus.
Gaminimo procesas
Sumaišykite varškę su cukrumi ir kiaušiniu, minkykite iki vientisos masės.
Norėdami paragauti ir norėti, taip pat galite pridėti vanilino.
Patarimas: geriau naudoti sausą varškę. Jei jūsų labai drėgna, galite šiek tiek išspausti.
Mes paskleidžiame pitos duoną ant stalo, sutepkite visą paviršių įdaru.
Mes pradedame susukti ritinį: mes pasukame jį per pusę.
Nupjaukite ir susukite antrąjį ritinį.
Geriau tai padaryti, kad ritinėliai nebūtų labai stori.
Mes supjaustome ritinius dalimis – turėtumėte gauti apie 10 – 12 vienetų.
Kepkite karštame augaliniame aliejuje po dangčiu iš abiejų pusių, kol pagels.
Patiekdami galite pabarstyti medumi ar uogiene, patiekti juos su šokolado padažu