Daugelis žmonių prisimena šiuos sausainius iš savo vaikystės.
Deja, ne visos šeimos jį išsaugojo iki šių dienų, tačiau noriu su jumis pasidalinti savo senaisiais tokių trapių ir skanių kepinių pusryčiams variantu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- sviesto, 130 g;
- cukraus, pusės stiklinės;
- majonezas, 3 šaukštai;
- kiaušinių trynių, 1 vnt;
- miltų, apie 320 g;
- žiupsnelis druskos. Vanilinas pagal skonį;
- kepimo miltelių arba sodos, 1/2 arb.
Gaminimo procesas
Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi, druska ir vanile.
Mes sumaišome.
Įpilkite trynio ir majonezo, minkykite iki vientisos masės.
Dalimis supilkite persijotus miltus, kepimo miltelius arba sodą (užpilkite actu arba citrinos sultimis).
Užminkykite tešlą – masė turi būti minkšta ir nelipni.
Uždenkite tešlą ir padėkite ją į šaldytuvą 20 minučių.
Pabarstykite stalą miltais, padalinkite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną apvoliokite dešra.
Dešreles supjaustome porcijomis ir dedame į kepimo skardą, padengtą pergamentu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, kol pagels.
Bet žiūrėkite pagal savo orkaitę, kepimo laikas gali skirtis.
Atvėsusius sausainius apibarstykite cukraus pudra. Į tešlą galite pridėti citrinos žievelės arba smulkintų riešutų, tada gaunami skirtingo skonio ir kvapo sausainiai.
Garsūs lenkiški sausainiai: kaip aš juos gaminu! Greiti „Mazurka“ sausainiai prie arbatos
Sausainių ypatumas yra jų paruošimo paprastumas, labiausiai paplitęs produktų rinkinys ir puikus rezultatas.
Kai biskvitas atvės, turėsite švelnią morengą su džiovintų vaisių gabalėliais.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušiniai, 3 vnt;
- cukraus, 180 g;
- miltų, 160 g;
- kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
- vanilinas;
- riešutų ir džiovintų vaisių pagal skonį, po 1 stiklinę.
Gaminimo procesas
Kiaušinius plakite mikseriu iki putų ir dalimis suberkite cukrų, plakdami nesustodami, kol gausis tiršta masė.
Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir plakite mikseriu.
Supilkite į gabalus susmulkintus riešutus ir džiovintus vaisius, sumaišykite.
Formą (aš paėmiau 30 x 22 cm) padengiame pergamentu.
Tešlą paskleidžiame, išlyginame mentele formos.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, tačiau patikrinkite pasiruošimą iešmu.
Atvėsusį biskvitą supjaustykite porcijomis, galite papildomai pabarstyti cukraus pudra.
Į tešlą galite įdėti aguonas arba gaminti ją tik su aguonomis kartu su kitais priedais.
Pasirodo ir labai skanu.