Kartais namų šeimininkės namuose negamina kotletų dėl to, kad jie yra kieti, sprangūs, be sulčių viduje.
Tai nutiko ir man, tačiau uošvė pasidalijo savo paslaptimis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- maltos mėsos, 500 g;
- kiaušinis, 1 vnt;
- duona, 2 vnt;
- pieno, 200 ml;
- svogūnas, 1 gabalas;
- česnako, 2 gvazdikėlių;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Bet kokią mėsą paverčiame malta mėsa (sumalame).
Mirkykite duoną piene, kol ji išbrinks.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite augaliniame aliejuje, atvėsinkite.
Sumaišykite svogūną su česnaku ir supjaustykite maišytuvu.
Šią masę dedame į faršą kartu su išmirkyta duona, druska ir pipirais, dedame mėgstamus prieskonius.
Gerai sumaišykite faršą iki vientisos masės.
Patarimas: jei masė yra skysta, taip pat galite pridėti porą šaukštų krekerių.
Kotletus apvoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių augaliniame aliejuje.
Jei norite, kotletus galite troškinti ir puode, užpildami trupučiu vandens ir įberdami porą lauro lapų, gabalėlį sviesto.
Pakanka 10 minučių, o kotletai taps labai sultingi.
Nepaprastai skanus ir greitas mėsos orkaitėje receptas. Paprasti ingredientai
Pagal šį receptą virta kiauliena pasirodo labai rafinuota, aromatinga ir tirpstanti burnoje.
Receptas paprastas, viskas paruošiama greitai, rezultatas yra skaniausias, minkštas ir sultingas užkandis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaulienos ar kitos mėsos, 700 g;
- bulvės, 800 g;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- svogūnai pagal skonį;
- sūrio, 100 g;
- garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
- majonezas, 2 šaukštai;
- baltojo jogurto, 2 šaukštai
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Mes išmušėme mėsą iš abiejų pusių, bet nedaug.
Druska ir pipirai, pagal skonį įtrinkite įvairiais prieskoniais.
Patarimas : galite pasiimti bet kokią mėsą, tačiau nepamirškite, kad paukštiena kepama greičiau nei kiauliena.
Tris bulves ant rupios trintuvės ir druskos, palikite 10 minučių.
Išspauskite iš sulčių bulvių masę.
Formą patepkite aliejumi ir tolygiai paskirstykite bulves.
Paimkite svogūną bet kokiu kiekiu, supjaustykite plonais pusžiedžiais ir paskleiskite bulves.
Ant viršaus uždėkite mėsos riekeles.
Trys sūriai ant rupios trintuvės ir sumaišykite su garstyčių grūdeliais, majonezu ir jogurtu.
Įdėkite daugiau prieskonių pagal skonį.
Padažą ant mėsos paskirstykite tolygiai.
Mes kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Aš ruošiu tokį patiekalą svečiams. Jei mėgstate grybus, tuomet ant sūrio padažo galite dėti grybų griežinėlius.