šviežios arba šaldytos avietės: 250 gramų (maždaug 1 stiklinės)
cukrus: 90 gramų
citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Sviestą išlydome, sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ar vanilės esencija, žiupsneliu druskos, citrinos žievele ir sultimis, kiaušinių tryniais (baltymus sudedame į atskirą sausą indą ir plakame iki standumo). Viską plakame, kol cukrus ištirpsta.
2. Pirmiausia miltus sumaišykite su kepimo milteliais, įmaišykite į tešlą. Pilkite pieną, vėl gerai išmaišykite. Tada supilkite plaktus kiaušinių baltymus bei lengvai išmaišykite.
3. Masę padalinkite į tris dalis bei kiekvieną dalį atskirai kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje su kepimo popieriumi išklotoje (neprivaloma, bet bus lengviau išimti) išardomoje skardoje (maždaug 25 centimetrų skersmens) apie 20 minučių. Jei turite kelias skardas, visus biskvitus galima kepti vienu metu, jei ne, kepame po vieną.
4. Po to iškepusius biskvitus apšlakstykite likeriu bei palikite truputį atvėsti. Pasiruoškite avietinį kremą.
5. Tuomet grietinėlę kartu su cukrumi bei citrinos sultimis išplakite iki standumo, sudėkite avietes ir lengvai sumaišykite. Kremą padalinkite į tris dalis bei sutepkite juo iškepusius biskvitus.
6. Suteptą tortą dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Skanaukite su puodeliu kavos!
Atsiliepimai