1 arbatinis šaukštelis vanilės pastos ar ekstrakto
1 šaukštas verdančio vandens
1 1/2 arbatinio šaukštelio želatinos miltelių
Troškintos braškės:
125g braškių, supjaustytų į ketvirčius,
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus pudros,
1/4 puodelio apelsinų sulčių.
Recepto paruošimas
1. Vidutinio dydžio puode sumaišykite šokoladą, kremą, vanilę ir cukrų. Maišykite žemoje temperatūroje kol ištirps šokoladas ir masė pasidarys vientisa.
2. Įpilkite verdantį vandenį į mažą dubenį. Pabarstykite želatinos ir maišykite kol ištirps. Įmaišykite šokoladą ir vėl maišykite kol masė taps vientisa.
3. Supilkite mišinį į ąsotį ir padalinkite tarp 6 espreso kavos puodelių ar 1/2 arbatos puodelių. Atvėsinkite 4 valandoms arba kol sustengs.
4. Braškes ir ingredientus sumaišykite vidutiniame puode ir uždengus virkite ant lėtos ugnies 2-3 minutes, kol masė taps sirupu ir braškės suminkštės. Atvėsinkite. Patiekite apipylus po šaukštą ant kiekvienos panna cottos.