Bananiniai keksiukai su Nutella

2024-09-10 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Bananiniai keksiukai su Nutella
Autorius apie receptą

Bananiniai keksiukai su Nutella – tai minkšti, kvapnūs ir saldūs keksiukai, kurie puikiai dera su šokoladiniu Nutella įdaru. Šie keksiukai gaminami iš prinokusių bananų, kurie suteikia natūralų saldumą ir drėgmę. Tešla pagaminama iš pagrindinių ingredientų: miltų, kiaušinių, sviesto, cukraus ir kepimo miltelių, į kurią įmaišomi sutrinti bananai.
Kai tešla supilstyta į keksiukų formeles, į kiekvieno vidurį dedamas šaukštelis Nutella kremo, kuris kepant švelniai susilieja su tešla. Rezultatas – purūs bananiniai keksiukai su gardžiu šokoladiniu centru. Puikus desertas ar užkandis, kuris pradžiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius.

Redakcijos komentaras - papuoškite kaip jums norisi, puikiai tinka aplieti karamele ir pabarstyti riešutais. Taip pat galima papuošti papildomu nutellos sluoksniu. 

Ingredientai

    • Cukrus: 0,5 stikl.
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Sviestas: 2 valg. š. (tirpintas)
    • Aliejus: 1 valg. š. 
    • Grietinė: 0,5 stikl.
    • Bananai: 2 vnt. (nedideli)
    • Miltai: 1 stikl.
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Druska: žiupsnelis
    • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
    • Nutella: 12 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje labai gerai sumaišyti cukrų, įmušti kiaušinį, supilti tirpintą sviestą, aliejų ir grietinę.
  2. 2. Bananus sutrinti šakute ir sudėti į šlapią masę. Išmaišyti.
  3. 3. Suberti miltus su kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi. Mikserio pagalba išplakti.
  4. 4. Į keksiukų formeles dėti po šaukštą paruoštos tešlos, tuomet įdėti po šaukštelį nutellos. Ir uždėti dar šaukštą tešlos.
  5. 5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 20 min, kol ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus.

Atsiliepimai

Keksiukai su šokoladu
(10)
Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis
(2)
Šokoladiniai Helovyno keksiukai
(1)
Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis
(1)