Beatos varškės apkepas su bananais ir razinomis

2024-12-12 Autorius Jurgittos receptai

Beatos varškės apkepas su bananais ir razinomis
Beatos varškės apkepas su bananais – tai gardus ir maistingas desertas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Šis apkepas sujungia švelnią varškės tekstūrą su saldžių bananų skoniu, suteikdamas patiekalui ypatingo aromato ir skonio. Be to, jame esantys ingredientai, tokie kaip razinos ir cinamonas, praturtina apkepą papildomais skoniais ir maistinėmis medžiagomis.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Varškė: vietoj pusriebės varškės galite naudoti liesą arba riebesnę varškę, priklausomai nuo pageidaujamo riebumo lygio.
  • Kefyras: kefyrą galima pakeisti natūraliu jogurtu arba pasukomis, suteikiant apkepui šiek tiek kitokį skonį ir tekstūrą.
  • Razinos: jei nemėgstate razinų arba norite paįvairinti skonį, galite naudoti džiovintas spanguoles, abrikosus ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius.
  • Miltai: kvietinius miltus galima pakeisti manų kruopomis arba avižiniais dribsniais, taip suteikiant apkepui kitokią tekstūrą.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Bananų pasirinkimas: naudokite gerai prinokusius bananus, nes jie lengviau sutrinami ir suteikia daugiau saldumo bei aromato.
  • Kiaušinių baltymų plakimas: atskirai išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tai suteiks apkepui purumo ir lengvumo.
  • Kepimo forma: kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais arba manų kruopomis, kad apkepas nepriliptų ir lengvai išsiimtų po kepimo.

Kalorijos

Šiame varškės apkepo recepte yra apie 1500 kalorijų iš viso, o vienoje porcijoje (iš 6) – apie 250 kalorijų. 

Ingredientai

    • bananai: 2
    • pusriebė varškė: 360 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • kefyras: 100 mililitrų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnelio
    • razinos: 1 saujos
    • miltai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • cinamonas: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bananų paruošimas: nulupkite bananus ir sutrinkite juos šakute iki vientisos masės.
  2. 2. Varškės ir kefyro įmaišymas: į trintus bananus įmaišykite varškę ir kefyrą, gerai išmaišykite, kad gautųsi vienalytė masė.
  3. 3. Kiaušinių atskyrimas: atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
  4. 4. Trynių įmaišymas: kiaušinių trynius įmaišykite į varškės ir bananų masę, gerai išmaišykite.
  5. 5. Papildomų ingredientų pridėjimas: suberkite cukrų, druską, miltus, razinas ir cinamoną.
  6. 6. Viską gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  7. 7. Baltymų plakimas: kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į paruoštą masę, kad apkepas būtų puresnis.
  8. 8. Kepimo formos paruošimas: kepimo formą patepkite sviestu ir, jei norite, pabarstykite džiūvėsėliais arba manų kruopomis.
  9. 9. Masės supylimas į formą: supilkite paruoštą masę į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite.
  10. 10. Kepimas: įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros ir kepkite apkepą apie 30 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos.
  11. 11. Patiekimas: išimkite apkepą iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti, supjaustykite porcijomis ir patiekite. Skanaus!