1. Pirmiausia svogūnus ir česnakus nulupkite. Supjaustykite smulkiais gabaliukais.
2. Pomidorus nublanširuokite. Užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite keletą minučių, perliekite šaltu, nulupkite odeles ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3. Burokėlius galima sutarkuoti burokine tarka arba tiesiog supjaustyti nedideliais kubeliais. Man pačiai asmeniškai mišrainėje skaniau pjaustyti kubeliais, todėl taip ir dariau.
4. Pakaitinkite dalį aliejaus. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol šie suminkštėja.
5. Tuomet suberkite česnaką ir kmynus. Pakepinkite, iki kol pasklinda aromatas.
6. Po to sudėkite burokėlius, pomidorus, druską, cukrų, actą ir aliejų. Patroškinkite maždaug 30-45 minutes.
7. Mišrainę pilstykite į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius.
8. Užsukite dangteliais, užklokite storu rankšluosčiu ir leiskite pilnai atvėsti. Laikykite vėsiai. :)
Vanda
Kai dedame pomidorus, acto reikia vos vos, kaip prieskonį. Į šitą mišrainę labai tinka daug gero turinti cukinija. Išbandyta. Niekas neatspėjo, kad yra cukinijos kiek ir burokėlių.
Atsakyti
Rita
Acto reikėtų vos vos jei cukrus nesidėtų, o šitam recepte cukraus 200g
Vanda
Atsakyti
Rita
Liudvyga
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Vilma
Atsakyti
Olga
Atsakyti
Sofija
Atsakyti
Maryte
Atsakyti
rima
Atsakyti
As