Burokėlių mišrainė su česnaku ir pomidorais žiemai

2023-08-25 Autorius Visko po trupinėlį

Burokėlių mišrainė su česnaku ir pomidorais žiemai
Tai pati skaniausia burokėlių mišrainė žiemai, tiesiog idealus garnyras prie mėsos kepsnio, su itin maloniai juntamu česnako poskoniu. 

Iš nurodytų ingredientų kiekio man gaunasi 5 - 0,7 litro ir 3 - 0,5 litro stiklainiai.

Ingredientai

    • svogūnai: 500 gramų
    • česnakas: 200 gramų
    • virti burokėliai: 4 kilogramų
    • pomidorai: 1,5 kilogramo
    • aliejus: 0,5 litro
    • actas: 250 mililitrų
    • cukrus: 200 gramų
    • druska: 60 gramų
    • kmynai: 1 saujos
    • juodieji pipirai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūnus ir česnakus nulupkite. Supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  2. 2. Pomidorus nublanširuokite. Užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite keletą minučių, perliekite šaltu, nulupkite odeles ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  3. 3. Burokėlius galima sutarkuoti burokine tarka arba tiesiog supjaustyti nedideliais kubeliais. Man pačiai asmeniškai mišrainėje skaniau pjaustyti kubeliais, todėl taip ir dariau.
  4. 4. Pakaitinkite dalį aliejaus. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol šie suminkštėja.
  5. 5. Tuomet suberkite česnaką ir kmynus. Pakepinkite, iki kol pasklinda aromatas.
  6. 6. Po to sudėkite burokėlius, pomidorus, druską, cukrų, actą ir aliejų. Patroškinkite maždaug 30-45 minutes.
  7. 7. Mišrainę pilstykite į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius.
  8. 8. Užsukite dangteliais, užklokite storu rankšluosčiu ir leiskite pilnai atvėsti. Laikykite vėsiai. :)
  9. burokėlių mišrainė su česnaku

Vanda

Kai dedame pomidorus, acto reikia vos vos, kaip prieskonį. Į šitą mišrainę labai tinka daug gero turinti cukinija. Išbandyta. Niekas neatspėjo, kad yra cukinijos kiek ir burokėlių.
Atsakyti

Rita

Acto reikėtų vos vos jei cukrus nesidėtų, o šitam recepte cukraus 200g

Lina

As dar dedu 0.5kg paprikos
Atsakyti

Vilma

Visą tai darau seniai ir labai gera mišrainė, tik paprikos dar 500 gramų ir burokėliai dedami žali nevirti, sutarkuoti per burokinę tarką
Atsakyti

Olga

Puikus receptas, siūlau pasigaminti žiemai.
Atsakyti

Maryte

Vietoje raudonų pomidorų dedu žalius
Atsakyti

rima

kaip virtiems burokėliams daugoka troškinti
Atsakyti

As

Tiesa