Cukinijų mišrainė žiemai su pomidorais, svogūnais ir česnakais, be acto

2023-08-13 Autorius Visko po trupinėlį

Cukinijų mišrainė žiemai su pomidorais, svogūnais ir česnakais, be acto
Cukinijų mišrainė žiemai su pomidorais, svogūnais ir česnakais, be acto – tai natūraliai sodrus ir švelniai aromatingas žiemos gardumynas. Ši mišrainė, pagaminta be acto, leidžia daržovėms išlaikyti savo natūralų skonį ir švelnumą. Cukinijos, susijungusios su sultingais pomidorais, saldžiais svogūnais ir kvapniais česnakais, sukuria puikiai subalansuotą derinį. Česnakai suteikia mišrainei subtilios pikantiškos natos, o pomidorai ir svogūnai prideda švelnaus saldumo ir šiek tiek rūgštelės. Be acto, ši mišrainė tampa švelnesnė, todėl idealiai tinka tiems, kurie ieško natūralaus skonio žiemai, praturtinančio tiek šventinius pietus, tiek kasdienius patiekalus.

Redakcijos komentaras - vietoj cukinijos galima naudoti moliūgą, turėsi visiškai kitokią mišrainę, kuri bus ne mažiau skani. 
Tokias troškintas daržoves galima patiekti kaip garnyrą. O taip pat tinkama panaudoti gaminant įvairius troškinius, apkepus ar sriubas.
Iš nurodytų ingredientų kiekio gausis apie 5,5 L mišrainės.

Ingredientai

    • Cukinijos: 3,5 kg (svoris be žievės ir sėklų)
    • Pomidorai: 2 kg.
    • Svogūnai: 3 vnt. (dideli)
    • Česnakas: 5 skiltelės (didelės)
    • Čili pipirai: 5 vnt. (jeigu norisi aštriai)
    • Cukrus: 100-120 gr.
    • Aliejus: 50 ml.
    • Malta raudonoji paprika: 1 valg.š.
    • Druska: 2-3 valg.š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dideliame puode įkaitinti aliejų. Į puodą sudėti kubeliais supjaustytus svogūnus, smulkiai pjaustytus česnakus ir viską apkepti keletą minučių.
  2. 2. Kai daržovės šiek tiek suminkštės, suberti kubeliais supjaustytus pomidorus, cukinijas ir čili paprikas. Suberti cukrų, maltą raudonąją papriką, druską. Viską išmaišyti ir, kai užvirs, troškinti dar maždaug 30-40 minučių.
  3. 3. Tuomet mišrainę sudėti į iškaitintus bei sausus stiklainius ir užsukti dangtelius.
  4. 4. Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti per naktį atvėsti.
  5. 5. Tuomet mišrainę laikyti vėsioje vietoje arba šaldytuve.

Marijona Jonaitiene

Naudingas
(24)
Paprasta skanu😜
Atsakyti

Laima Butviliene

Naudingas
(12)
Mėgstu visokias mišraines, lauksim rudens
Atsakyti

dalia

Naudingas
(5)
tokią žiemą sriubai naudoju, aliejaus nededu, sriubon sviesto įdedu - liux

Lina

Naudingas
(20)
Viskas išverda aliejuj , tai gaunasi riebalų maišas .....
Atsakyti

Ruta

Naudingas
(27)
50 ml aliejaus ant 4 kg darzoviu, tai jau riebalu maisas? :D

undefined

Naudingas
(16)
Čia aliejaus labai mažai, jo net nesijaučia, o norint normą galima pamažint. Dar galima įdėti didesnę skardinę ananasų, priduoda pikantiškumo.

As

Naudingas
(11)
čia jau nebe mišrainė, o riebus padažas
Atsakyti

Tu

Naudingas
(0)
50 ml, labai mažai, gal pagalvojot, kad 500 ml

Stasiuks

Naudingas
(10)
Čia trys šaukštai aliejaus kad cibuliai neprisviltu,o kai dadėsit 5,5 kg daržovių tai kaip bus riebu riebu,geriau nevalgykit.
Atsakyti

Eee

Naudingas
(1)
Nuo 50ml kas ten riebu gali but ant tokio kiekio,nusisnekat

Ingrida

Naudingas
(6)
O jei cukraus nedėt ar neskanu?
Atsakyti

vika

Naudingas
(2)
čia kam 50ml aliejaus ant 6kg kiekio yra daug, tai matomai gyvenime nesat jokios mišrainės vyrę.
Atsakyti

Vvvvvvvv

Naudingas
(1)
Siūlyčiau sumažinti cukraus pridėtinio, o geriau ir truputis acto, kuris tikrai sveikiau
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Uspaskicho marinuoti agurkai žiemai su vyšnių, serbentų ir krienų lapais
(168)