Skanučiai marinuoti žali pomidorai su svogūnais ir druska žiemai

2023-08-16 Autorius oSkanu.lt

Skanučiai marinuoti žali pomidorai su svogūnais ir druska žiemai
Šį gardumyną iš žalių pomidorų su svogūnais ir druska gaminu jau labai daug metų, galima sakyti, kad kiekvienai žiemai. Kai kartais nusibosta, kokį vieną sezoną praleidžiu, ir po to vėl gaminu. Tikrai super skanu.

Tokie marinuoti pomidorai nerealiai gardu prie įvairių mėsos patiekalų. 

Ingredientai

    • žali pomidorai: 1 kilogramo
    • svogūnai: 500 gramų
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • 9% actas: 140-200 mililitrų (galite reguliuoti pagal skonį)
    • kvepiantieji pipirai: 10
    • lauro lapeliai: 6
    • gvazdikėliai: 3
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pomidorus nuplaukite, išpjaukite vaiskočius bei supjaustykite maždaug vieno centimetro storio gabaliukais.
  2. 2. Tada svogūnus supjaustykite plonais žiedeliais arba pusžiedžiais bei dėkite į pomidorus, viską apiberkite druska, išmaišykite ir palikite vėsiai 12-24 valandas.
  3. 3. Po to pastovėjusius pomidorus nuplaukite po tekančiu vandeniu bei nuvarvinkite.
  4. 4. Tuomet puode išvirkite marinatą, jam pavirus, sudėkite nuvarvintus pomidorus, ir kaitinkite viską iki virimo, turi pradėti kilti burbuliukai.
  5. 5. Sukrėskite viską į sterilius stiklainius, užsukite bei šiltai užklokite. Skanaus!

Lina

Nuostabūs pomidorai mano, ką buvau pabandžius daryti suvalgėm, žiemai neliko dabar darau iš 9 kilogramų. :) ačiū už receptą
Atsakyti

Jolanta

Tikrai geras receptas! Darau ir aš taip. Skani mišrainė ir nesunokusių pomidorų puikus sunaudojimas.
Atsakyti

Vilija Duobiene

dariau jau daug kartų tik nededu gvazdikėlių
Atsakyti

Edita

Nesupratau. I marinata druskos jau nebereikia? Jei palaikius nuplauti, tai ar isisureja kiek?
Atsakyti

Angelė

Man irgi iškilo toks klausimas tik niekas nepaaiškina.

Danutė

Aš nupylusi susidariusį skystį pomidorų neplaunu. O į marinatą druskos tikrai nereikia. Labai skanu prie karštos mėsos.

Gena

Tikrai taip. Ir druskos pakanka, nebereikia dėti. Perlieju vandeniu po kranu.

Danutė

Tikrai geras receptas, labai tinka valgyti su karšta mėsa.
Atsakyti

Inga

O man kartumas jaučiasi pomidorų.
Atsakyti