Marinuoti čili pipirai su svogūnais žiemai, be kaitinimo

2023-08-20 Autorius oSkanu.lt

Marinuoti čili pipirai su svogūnais žiemai, be kaitinimo
Šiandien rodau kaip aš prisimarinuoju čili pipirų su svogūnais žiemai. Viskas labai paprasta, bet pavyksta tiesiog nuostabiai. Esu mėginusi daug marinatų ir paruošimo būdų čili pipirams, bet šis be kaitinimo man asmeniškai pats geriausias ir niekada nenuviliantis. Tad drąsiai rekomenduoju imti ir mėginti. :)

Ingredientai

    • čili: 20
    • česnakas: 5 skiltelių
    • svogūnai: 100 gramų
    • lauro lapai: 2
    • 5% actas: 2 stiklinių
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių čiliukus supjaustome griežinėliais (aš pati sėklų bei pertvarų nededu).
  2. 2. Tuomet svogūnus supjaustome pusžiedžiais bei dar tuos pusžiedžius pusiau perpjauname.
  3. 3. Tada česnaką supjaustome plokštelėmis, visas daržoves sumaišome, sudedame į sterilius stiklainius.
  4. 4. Po to užviriname marinatą iš visų nurodytų ingredientų, užpilame juo daržoves bei užsukame stiklainius. Štai ir viskas, kaitinti nieko nereikia. Galime sulaukti žiemos ir mėgautis:)

Joana Janina Miskiniene

stiklainyje ir virinti?pagal jusu eiliskuma...Tada česnaką supjaustome plokštelėmis, visas daržoves sumaišome, sudedame į sterilius stiklainius. Po to užviriname marinatą iš visų nurodytų ingredientų, užpilame juo daržoves bei užsukame stiklainius. Štai ir viskas, kaitinti nieko nereikia. Galime sulaukti žiemos ir mėgautis:)
Atsakyti

as

nesuprantu ir vandevio nereikia marinatui ?
Atsakyti

Stefanija

Kokios talpos stiklainis, į kurį viska dedame? Vandens nereikia marinatui?
Atsakyti

Aldona

Be vandens, iš ko užvirinti marinatą. Aišku kad niekas neaišku.
Atsakyti

Babyte

Užviriname 2 stiklines ACTO+2 valgomieji šaukštai druskos+2 valgomieji šaukštai cukraus!

Ieva

Ar neima šaudyt stiklainių? Nekaitinus tik užpylus marinatu dariau buroku lapus, tai išmečiau lauk.
Atsakyti