Daržovių ruošinys žiemai. Visi patiekalai gaminasi žymiai greičiau!

2019-08-19 Autorius oSkanu.lt

Daržovių ruošinys žiemai. Visi patiekalai gaminasi žymiai greičiau!
Kiekvienų metų vasarą-rudenį gaminuosi šį šaldytą pusgaminį. Viską dedu į pagrindinius patiekalus, garnyrus, mėsą ar žuvį. Viskas pagaminama itin paprastai, ruošinio gaunasi ganėtinai daug - iš vienos porcijos net 4 litrų puodas.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 4 litrai ruošinio.

Ingredientai

    • svogūnų: 1 kilogramo
    • morkų: 1 kilogramo
    • paprikų: 1 kilogramo (geriau skirtingų spalvų)
    • pomidorų: 1 kilogramo
    • daug žalumynų (aš įprastai naudoju petražoles bei krapus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Nenustebkite dėl pomidorų, užšaldant jie taps šiek tiek kitokie, bet duos nuostabų skonį.
  2. 2. Pirmiausia viską supjaustome šiaudeliais ir/ar kubeliais.
  3. 3. Tuomet morkas "praleidžiame" per kombainą, per vidutinį sietelį (gausis tarsi korėjietiškos, bet galima tarkuoti ir kaip norisi).
  4. 4. Pomidorus aš pati supjaustau vidutiniais ir smulkiais kubeliais.
  5. 5. Žalumynus tiesiog smulkiai supjaustau. Viską permaišome.
  6. 6. Dedame į paprastus plastikinius maišelius ir susukame tarsi "dešreles" (šitaip po to daug patogiau atlaužti tiek, kiek jums reikia).
  7. 7. Šiais metais dar sugalvojau šaldyti paketėliuose sumuštiniams, jie nedideli - 15×20, kaip tik 1 ar 2 patiekalams.
  8. 8. Galite šaldyti ir plastikiniuose konteineriuose, bet iš jų vėliau nelabai patogu išimti porcijas. Skanaus!

Virginija Linkevičiūtė

Naudingas
(37)
Pamėgint verta
Atsakyti

Irena Stripeikiene

Naudingas
(29)
Labai patogu žiemą, išbandyta
Atsakyti

Lina

Naudingas
(40)
O morkos žalias dedat ar virtas

Stanislava Šileikienė

Naudingas
(16)
Keletą metų jau gaminu šituos mišinius sriubai, puikus dalykas...
Atsakyti

Gražina

Naudingas
(18)
Aš irgi taip darysiu. Šaunuolė
Atsakyti

Virginija

Naudingas
(12)
Pomidorus mažiukus nepjaustau, užsišaldau atskirai. Tinka troškiniams, picoms, kepimui.
Atsakyti

Virginija

Naudingas
(11)
P.S. Neatšildyti. Dėti užšaldytus ir kepti, troškinti.

Vilma

Naudingas
(6)
Išbandyta ir jau kelis sezonus taip darau. Tobulas dalykas, kai reikia greito troškinio ar sriubos.
Atsakyti

Elena

Naudingas
(11)
Aš sumalu morkas,porus,petražoles,salierus,krapus ir kartais gelsvę,užšaldau arba sumaišau su druska ir tada laikau šaldytuve.Tinka visur verdant ar troškinat
Atsakyti

as

Naudingas
(8)
o man nepatinka šaldyti pusfabrikačiai. Visai nesunku šviežas daržoves nusiskusti ir supjaustyti. Čia - tik mano nuomonė.
Atsakyti

Irena

Naudingas
(2)
Pritariu Jums. Man taip pat nėra skaniau, kaip šviežios daržovės. Bandžiau šaldyti, nepatiko..

Roma

Naudingas
(3)
Svogunu laiskus pjaustote?ar galvas ?
Atsakyti

Zita

Naudingas
(2)
Viska pjaustyti kad paskui tik atlauziat ir i puoda o misinius galit daryti kokie tik patinka

Laima

Naudingas
(5)
Viliojantis receptas, tikrai pabandysiu. Tik gal pomidorus pries pjaustant nulupti ?
Atsakyti

Zita

Naudingas
(1)
Jokia naujove daug metu darau ivairius darzoviu misinius i maiselius ir saldau
Atsakyti

Elena

Naudingas
(1)
O druskos nereikia? Aš darau viską taip pat, tik dedu druskos ir laikau šaldytuve pločio
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą