Uspaskicho marinuoti agurkai žiemai su vyšnių, serbentų ir krienų lapais

2023-08-09 Autorius Nekenčiu virtuvės

Uspaskicho marinuoti agurkai žiemai su vyšnių, serbentų ir krienų lapais
Šis receptas padės paruošti traškius, aromatingus agurkus, kurie puikiai išsilaikys visą žiemą. Marinuoti agurkai įgauna intensyvų skonį, derantį su česnaku ir prieskoniniais lapais, suteikiančiais gaivų aromatą. Agurkų užpylimas verdančiu marinatu kelis kartus padeda geriau išsaugoti jų tekstūrą ir skonį, o laikymas apverstuose stiklainiuose sukuria natūralų vakumą, kuris prailgina galiojimą. Laikomi tamsioje, vėsioje vietoje, šie marinuoti agurkai išlieka traškūs ir šviežio skonio, idealiai tinka kaip garnyras ar užkandis.

Autorės komentaras
- šitaip marinuoti agurkai žiemai gaunasi labai skanūs ir saldžiarūgščiai.

Daugiau receptų kaip skaniai ir įvairiai marinuoti agurkus galite rasti čia.
Daugiau idėjų kaip daržovių pasiruošti žiemos sezonui galite rasti čia

Ingredientai

    • Agurkai
    • Česnakai (po 1-2 skilteles į stiklainį)
    • Vyšnių, serbentų, krienų lapai
    • Krapai
    • Prieskoniai (kvepiantieji pipirų grūdeliai, lauro lapai, garstyčių grūdeliai, čili pipiriukai, morkytės - aš dėjau prieskonių mišinio marinavimui po porą šaukštelių į stiklainį)
    Marinatui:
    • Vanduo: 1 l
    • Druska: 1 valg. š.
    • Cukrus: 5 valg. š.
    • Actas: 100 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į paruoštus stiklainius sudėti gerai nuplautus agurkus (jei ne ką tik skinti, tai reikėtų nupjovus galiukus pamirkyti vandenyje maždaug porą valandų).
  2. 2. Tada sudėti griežinėliais supjaustytus česnakus bei lapus su prieskoniais (galima perlieti verdančiu vandeniu dėl visa ko).
  3. 3. Tuomet marinatą užvirinti, užpilti agurkus, leisti pastovėti kelias minutes, nupilti, vėl užvirinti, vėl užpilti agurkus.
  4. 4. Uždaryti dangteliais, apversti ir apkloti šiltai.
  5. 5. Leisti atvėsti, o tuomet perkelti į tamsią, vėsią vietą.
  6. 6. Rezultatas: Paragavome - tikrai labai gardūs agurkai, saldžiarūgščiai.

Aira

O acto kiek šaukštais bus 100g
Atsakyti

Ausra

125ml

as

puse stiklines yra apytiksiai 100 gramu

Ona

Į 1ltr vandens ipilkit 1 valgomąjį šaukštą acto esencijos 70%. Nereiks matuoti gramais.

Mantas

Siūlyčiau ant 3 litrų pilti ne 300 g., bet kokius 250 g.
Atsakyti

Rasa

Tobulumo viršūnė, skonis nerealus 1000 balų👍👍👍👍👍
Atsakyti

Dalia

Visada dedu tik pagal šitą receptą, patys skaniausi👍💯
Atsakyti

Oras

Gal geriau obuolių actas
Atsakyti

Nijolė geras ir idomus receptass.

Cukraus per daug.3v.š.duoda gera salduma ir 50 ml.acto 9.procentu.
Atsakyti

Nijolė geras ir idomus receptass.

Ir viėna valg.šaukšta su kaupu druskos.geresnio skonio ne radau.

Lm

Tai jus ir darote pagal save, mazinate kieki us didinat Kol atrandat savo. As irgi darau pagal autore. Nerealus agurkai

Raimonda

Šitaip marinuoju jau daug metų . Puikūs agurkai
Atsakyti

Loreta

Čia kas? Uspaskicho reklama? Tradicinis receptas ir tiek
Atsakyti

Birute

Aš jau senai taip marinuoju, tik nenupilu į vieną puodą sudedu agurkus kai ima keisti spalvą traukiu ir dedu į stiklainius užpilu marinatą, o marinatą tokį darau tik acto 90 dedu.
Atsakyti

Violeta

Geriausias man receptas 1ltr. van. 1saukstas su kaupeliu druskos, 3sauktai cukraus, 50gr. 9% acto.
Atsakyti