Salotos žiemai su kopūstais, agurkais, pomidorais, svogūnais ir morkomis

2023-08-12 Autorius oSkanu.lt

Salotos žiemai su kopūstais, agurkais, pomidorais, svogūnais ir morkomis
Kai praėjusią žiemą užsuko draugės ir paragavo šių kopūstų salotų su agurkais, pomidorais svogūnais ir morkomis visos labai jas išgyrė. Sakė, kad tai vienos iš pačių geriausių atsargų žiemai, kurias yra ragavę. Tad šiais metais kartodama šį receptą (gaminu iš dvigubos normos), drąsiai pasidalinu gamybos eiga ir su Jumis. Tad nieko nelaukiam ir pradedam gaminti, nes esu tikra, kad šis patiekalas Jums labai patiks ir kitais metais drąsiai gaminsite jo daug daugiau. :)

Ingredientai

    • pomidorai: 1 kilogramo
    • kopūstai: 1 kilogramo
    • agurkai: 1 kilogramo
    • saldieji pipirai: 1 kilogramo
    • svogūnai: 500 gramų
    • morkos: 500 gramų
    • druska: 1,5 valgomojo šaukšto (arba pagal skonį)
    • cukrus: 100-120 gramų
    • 9% actas: 150 mililitrų
    • aliejus: 250 mililitrų
    • aštrieji pipirai: pagal skonį (nėra būtina)
    • česnakas: jei norisi (aš nededu)
    • juodieji pipirai: 20 žirnelių
    • lauro lapeliai: 10

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių supjaustykite kopūstą, dėkite druskos iš bendros normos, permaišykite, apspauskite rankomis, kad išsiskirtų sultys.
  2. 2. Pomidorus bei agurkus supjaustykite kaip salotoms, svogūnus - pusžiedžiais, o morkas bei pipirus - šiaudeliais.
  3. 3. Tuomet sumaišykite visas daržoves, dėkite cukrų, likusią druską, aliejų, lauro lapus, pipirų žirnelius ir trečdalį acto iš bendros normos.
  4. 4. Palikite žiemines salotas maždaug valandai, atsiras nuostabus viliojantis aromatas, kvapas toks, kad atsispirti sunkiai įmanoma, mes iškart įsidėjome į dubenėlį ir sušveitėme su bulvytėmis su tokiu malonumu! Apsivalgymas!
  5. 5. Dėkite kopūstų salotas ant ugnies, užvirinkite (proceso pagreitinimui galtea laikinai uždengti dangčiu), po to virkite ant nedidelės ugnies 8 minutes, dėkite actą, permaišykite labai kruopščiai.
  6. 6. Kai daržovės jau minkštos, po minutės galite pradėti daržovių dėjimą į sterilizuotus stiklainius, užsukti sterilizuotais dangteliais, apversti ir uždengti pledu kol visiškai atvės. Skanaus!
Salotos žiemai su kopūstais, agurkais, pomidorais, svogūnais ir morkomis
Salotos žiemai su kopūstais, agurkais, pomidorais, svogūnais ir morkomis
Salotos žiemai su kopūstais, agurkais, pomidorais, svogūnais ir morkomis

Nijolė geras ir idomus receptass.

Šiai normai ,kur yra 1kg.pomidoru.,acto užtenka 50 ml.tik reik verdanti dėti i stiklainiukus,laikisis ir kambario temperaturoje.
Atsakyti

Raima

Nesuprantam, ką reiškia dėti verdantį?

Skani mišrainė

Tik nepatarčiau puode jų troškinti. Aš viską palaikius, sudėjau į 0,5 l stiklainius ir verdančiam vandenyje pakaitinau 10-15 min. Visos daržovės traškios, tikrai superinė mišrainė
Atsakyti

Nija

Nedėkit agurkų, o tai sugadinsit visą skonį.
Atsakyti

Aldona

Visiškai nepritariu, su agurkais daug skaniau. ;)

Nijolė

Verdanti, reiškia tiesiai iš puodo dar virsnojantį į sterilius stiklainiukus.
Atsakyti

Renata

O kiek slovikeliu gaunasi iš tos normos
Atsakyti