Autorius apie receptą
Konservuoti pomidorai savo sultyse su druska (be cukraus) – tai klasikinis, natūralus ir sveikas namų gamybos produktas, kuris ypač tinka žiemos atsargoms. Tokio tipo konservai ypač vertinami dėl savo paprastumo, natūralumo ir išliekamos skoninės vertės. Be pridėtinio cukraus ir nereikalingų priedų, šie konservuoti pomidorai puikiai tinka įvairiems patiekalams: troškiniams, sriuboms, makaronams ar net picoms gaminti.
Tokio tipo konservavimas populiarus ne tik Lietuvoje, bet ir Italijoje, kur pomidorai yra neatsiejama virtuvės dalis. Naudojant tik pomidorus ir druską, išlaikomas natūralus vaisių skonis ir vertingosios medžiagos. Receptas nesudėtingas, bet labai efektyvus – pomidorai gali stovėti ištisus metus ir neprarasti savo aromato bei skonio.
Svarbiausia – naudoti prinokusius, sultingus pomidorus ir kokybišką druską. Nesvarbu, ar turite didelį daržą, ar tik kelias lysves – šis receptas padės išsaugoti vasaros gėrybes be jokių cheminių konservantų.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje paprastų sultingų pomidorų galima naudoti slyvinius pomidorus – jie tirštesni ir saldesni.
- Vietoje valgomosios druskos galima naudoti jūros druską – suteikia švelnesnio skonio.
- Norint intensyvesnio aromato, galima įberti žiupsnelį džiovinto baziliko ar raudonėlio.
- Jeigu nesate tikri dėl rūgštingumo, galima įlašinti šlakelį natūralaus obuolių acto, nors tai neprivaloma.
- Dalį pomidorų galima pakeisti keptais pomidorais – tai suteiks švelnaus, skrudinto skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Rinkitės kuo prinokusius, sveikus, be pažeidimų pomidorus – nuo to priklauso galutinis skonis ir kokybė.
- Norint palengvinti luobelės nuėmimą, po virinto vandens vonelės pomidorus iš karto perkelkite į ledinį vandenį.
- Geriausia naudoti stiklainius su metaliniais dangteliais, kuriuos būtina išdezinfekuoti.
- Jei norite tirštesnių trintų pomidorų, virkite ilgiau – skysčio dalis išgaruos natūraliai.
- Po užsukimo ir apvertimo rekomenduojama stiklainius apkloti šiltai – taip ilgiau išlaikoma temperatūra ir pagerėja konservavimas.
Atsiliepimai