Kodėl "kiniški"? Kažkada teta, kuri davė receptą, taip pavadino šiuos agurkėlius, taip ir liko. Visą žiemą galiu džiaugtis puikiu garnyru, o ir šiaip vieni patys labai skanūs. Itin paprasta, pats sunkiausias darbas - supjaustyti agurkus. :)
Ingredientai
agurkai: 1 kilogramo
rupi druska: 1 valgomojo šaukšto
cukrus: 150-200 gramų
aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
česnakas: 4 didelių skiltelių
actas: 100 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių agurkus nuplaukite bei supjaustykite griežinėliais.
2. Užpilkite ant jų vieną valgomąjį šaukštą rupios druskos bei palikite pastovėti maždaug 2 valandas.
3. Tuomet praėjus 2 valandoms užpilkite ant agurkų cukrų, aliejų ir actą.
4. Česnaką sutarkuokite per burokinę tarką bei dėkite ten pat, išmaišykite. Vėl palikite maždaug 2 valandom pastovėti.
5. Po to sudėkite į švarius stiklainiukus, užpilkite susidariusiu skysčiu. Stenkitės, kad agurkai būtų suspausti. Pasterizuoti nereikia.
6. Laikykite šaldytuve arba šaltai. Aš pati laikau šaldytuve, jei didelis, vietos neužima. Skanaus!
Aldona
Pernai gaminau. Labai patiko, šiemet kartoju! :)
Atsakyti
Svarbiausia
Visi indai ir kitos naudojimo priemonės turi būti sterilizuoti ir sausi, agurkai sausi, visi priedai sausi, jokio sąlyčio su vandeniu, stiklainiukai pripildyti iki viršaus, kad neliktų oro, užsukama dangteliais ir stiklainiai laikomi apverst turi būti stere
Atsakyti
Ramune Verseckiene
O prieš tai agurkų šaltame vandenyje nereikia palaikyti?
Atsakyti
Svarbiausia
Arti žiemos, jeigu rūsys ne šiltas galima išnešti į rūsį
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Svarbiausia
Atsakyti
Ramune Verseckiene
Atsakyti
Svarbiausia
Atsakyti